fbpx
E-UTRIP
(Foto: Občina Kočevje)
Aktualno Kočevje Novice Občina

V veljavo stopa nov ribolovni režim ob Kočevskem jezeru

Ob Kočevskem jezeru bo letos v veljavo stopil nov režim ribolova, ki ga bodo morali upoštevati prav vsi ribiči. Ribolov bo lahko potekal na zgolj 15-ih lokacijah okrog jezera, ki bodo urejene in tudi primerno označene s posebnimi tablicami, na katerih bo navedena zaporedna številka ribolovnega mesta. Ribiči bodo morali ta mesta predhodno rezervirati ter plačati nadomestilo za uporabo v višini 15 evrov na dan.

Obvezna rezervacija posameznega mesta bo potekala bo potekala v TIC Jezero, kjer bo uporabnik prejel magnetno tablico, s katero bo lahko dostopal tudi do sanitarnih objektov v Campu Jezeru Kočevje. Dostop bo omogočen le v času sezone kampiranja. Znesek bo poleg uporabe sanitarnih prostorov vključeval tudi parkiranje v bližini TIC, parkiranje neposredno ob ribolovnem mestu pa bo prepovedano!

Režim bodo morali upoštevati vsi!

Režim bodo morali upoštevati vsi, tudi domačini, ki so včlanjeni v Ribiško družino Kočevje in imajo prebivališče v občini Kočevje. Domačini bodo oproščeni zgolj plačila turistične takse.

Nakup ribolovne dovolilnice ostaja

Nakup ribolovne enodnevne ali tridnevne dovolilnice še vedno ostaja. Nakup je možen v TIC Jezero, trgovini Kostevc, Ribič baru, Kava Baru Peron ali preko Ribiške družine Kočevje.

Namen uvajanja novega ribolovnega režima je predvsem doseči večjo preglednost dogajanja ob Kočevskem jezeru, poleg tega pa bo odslej omogočeno tudi vodenje uradne statistike nočitev in gostov. Izvajanje režima bodo nadzorovali čuvaji Ribiške družine Kočevje, morebitne kršitve pa bo sankcioniral medobčinski inšpektorat in redarstvo.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki