fbpx
E-UTRIP
FOTO: Policija.
Kronika

V Velikih Laščah so ga želeli prisilno ustaviti

Policisti so pojasnili podrobnosti hišne preiskave v Grosupljem, v kateri so zasegli revolver, pištoli, devet pušk in večjo količino streliva. Ena pištola, ki jo je imel v posesti prijeti moški, je nelegalna, njen izvor policija preverja. Ostalo orožje je last dveh družinskih članov osumljenega in zanje posedujeta ustrezna dovoljenja, so sporočili.

Policisti so v hišni preiskavi v torek in sredo orožje zasegli, ker osebi nista zagotovili ustrezne hrambe. Na upravno enoto bodo podali tudi predlog za odvzem orožja, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Zoper osumljenega bo policija izvedla postopek zaradi posesti nelegalnega orožja in podala kazensko ovadbo zaradi suma nevarne vožnje v cestnem prometu, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in povzročitve splošne nevarnosti.

Policisti so bili sicer v ponedeljek obveščeni o sumljivi osebi v garažni hiši na Viču, ki se je ob njihovem prihodu na kraj odpeljala z osebnim vozilom. Vozilo so pričeli ustavljati, a 26-letni voznik znakov policije ni upošteval ter je s pospešeno vožnjo nadaljeval v smeri Lavrice in nato naprej proti Ribnici.

Voznik je z nevarno vožnjo nadaljeval, zato so policisti v Velikih Laščah uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje vozil, t. i. stinger. Voznik ga je prevozil in nekaj metrov naprej ustavil ter prižgano vozilo pustil sredi vozišča, sam pa zbežal v bližnji gozd. Policisti so vozilo zavarovali in v njem opazili dele orožja in naboje, zato so ga zapečatili in zasegli. Voznika kljub večurnemu iskanju niso izsledili.

Na podlagi zbranih informacij so policisti v torek na pristojnem sodišču pridobili odredbo za hišno preiskavo zaradi suma posedovanja nelegalnega orožja. V izvedbo hišne preiskave so vključili policiste specialne enote policije, saj so pričakovali, da je oseba oborožena in nevarna.

Ob vstopu v objekt na območju Grosupljega so policisti specialne enote najprej omejili gibanje šestim osebam, ki so bile v hiši in locirali osumljenega. Ta se je zaklenil v enega izmed prostorov in pred vrata nastavil težje predmete.

Ob vstopu policistov v sobo je osumljeni vanje nameril strelno orožje, ki so mu ga odvzeli in ga prijeli. Osumljeni je potreboval zdravstveno oskrbo, zato so poklicali zdravstveno osebje, ki ga je z reševalnim vozilom odpeljalo v zdravstveno ustanovo, kjer so ga zaradi zdravljenja zadržali. V preiskavi nihče ni bil poškodovan. Reševalci so na kraju preventivno pregledali tudi šest starejših oseb, ki so se nahajale v hiši, a nihče ni potreboval zdravniške pomoči.

Policija sicer osumljenega v preteklosti še ni obravnavala, sumijo pa, da gre za isto osebo, ki je na območju Viča pred nekaj dnevi uporabila strelno orožje in streljala v zrak, so še sporočili s PU Ljubljana.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki