fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Šport Zanimivosti & Zabava

V Sodražici bodo še smučali

Po tem, ko so pred petimi dnevi zaradi načetih prog popolnoma ustavili obratovanje vlečnice na sidro in s tem začasno zaprli smučišče Izver, so člani Smučarskega kluba Sodražica v nedeljo zvečer ponovno začeli z zasneževanjem prog na edinem smučišču v širokem območju.

Z gasilsko črpalko, ki je nadomestila okvarjeno električno črpalko, jim je uspelo zagotoviti nemoteno oskrbo s svežo vodo iz reke Bistrice. Na roko jim je šla tudi relativno nizka nočna temperatura zraka, kar je omogočilo, da so s tremi snežnimi topovi, četrtega so pognali v ponedeljek zjutraj, nadaljevali z zasneževanjem smučišča. Pogoji za smučanje so s tem torej zagotovljeni.

»Zahvalil bi se Gasilskemu društvu Zamostec, ki nam je na uporabo dalo črpalko, zraven smo seveda pristopili člani Smučarskega kluba in sneg je tu. Smučišče bomo odprli danes, od 17. uri, obratovalo bo do 21. ure, v soboto in nedeljo pa cel dan,« je novico sporočil Bojan Trdan, predsednik Smučarskega društva Sodražica.

Na nekaterih mestih je podlaga naravnega snega utrjena in tudi poledenela, umetni sneg pa se zaradi tega še bolj oporjema. To so dobri pogoji, da lahko ob zdajšnjih vremenski razmerah, ko ni odjuge, z zasneževanjem nadaljujejo. Hkrati se nadejajo, da se bo zimskih počitnic narava le usmilila z večjo snežno pošiljko, da bodo lahko nemoteno izvedli tečaj smučanja, za katerega sicer vlada veliki interes.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki