fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

V Predgradu smo praznovali

V sklopu praznika Občine Kočevje smo v Predgradu svečano praznovali. V ta namen je KŠD Predgrad, 7. oktobra 2023 organiziral 9. Šmalcljev večer, pred rojstno domačo hišo v Predgradu, kjer se spomnimo oziroma obudimo spomine na svojega rojaka, umetnika, glasbenika, kulturnika, pevca, skladatelja, pisca besedil g. Jožefa Šmalclja, ki nam je zapustil bogato zakladnico svojih del.

V začetku programa so Grajski pevci zapeli pesem Poljanska dolina, ki smo si vzeli za himno, pesem je napisal in priredil Jožef Šmalcelj.

Pri programu so sodelovali domači in drugi nastopajoči iz sosednje občine; v programu so zapeli tri prapravnuki Zala, Aleksej in Lina – Tri Planike, na harmoniki je spremljal Tim Mutič, pravnukinja Sabina Šmalcelj je recitirala pesem Ljubezen na razpotju, zaigral je tudi harmonikaš Jaka Starc, na violino pa Val Altaj Pretnar in gosti Adlešički tamburaši. Program je povezovala Lavra Pretner.

Še enkrat iskrena hvala družini Šmalcelj za ohranjanje kulturne dediščine Jožefa Šmalclja, zahvala gre tudi članom KŠD Predgrad pri izvedbi programa in Pavletu Majerletu za promocijski material Jožefa Šmalcelj.

Članek napisala Jožica Matkovič.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki