fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Iz naših šol Zanimivosti & Zabava

V Kočevju do izobrazbe računalniški tehnik

Na Gimnaziji in srednji šoli Kočevje s prihodnjim šolskim letom uvajajo nov šolski program, računalniški tehnik. Program se odpira zaradi velikega interesa in naraščajočih potreb lokalnega gospodarstva.

Kočevje se prebuja, krepijo se podjetja, ki zahtevajo računalniška znanja. Potrebo po tem znanju, zgovorno prikazuje podatek, da decembra 2020 v evidenci brezposelnih oseb na območju Kočevja in Ribnice ni bilo nobene osebe z znanji iz informacijske in komunikacijske tehnologije. Poleg tega so po besedah ravnatelja Tomaža Markoviča tovrstna znanja nujno potrebna tudi za hitro in učinkovito prilagajanje na gospodarske izzive, ki prihajajo.

“Šola je med učenci sedmih, osmih in devetih razredov osnovnih šol, iz katerih prihajajo njeni dijaki – gre predvsem za učence osnovnih šol Kočevje, Ribnica, Sodražica, Loški Potok in Velike Lašče – izvedla analizo, in izkazalo se je, da je program tehnike in računalništva tisti, ki je med učenci najbolj zaželen,” je dejal Markovič.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki