fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

V DSO Kočevje zaskrbljujoče stanje -1 stanovalec umrl, 77 v rdeči coni

Iz Doma starejših občanov Kočevje sporočajo, da se trenutno 77 stanovalcev nahaja v rdeči coni, stanovalec, star 93 let, pa je žal umrl.

»Njihovo zdravstveno stanje redno spremljamo in elektronsko beležimo,« pravijo. Zdravstveno stanje vseh, ki imajo potrjeno okužbo, je stabilno. Okuženih imajo kar 33 zaposlenih, 6 se jih je danes vrnilo na delo. »V kuhinji dela ekipa, ki je bila v rezervi in ni bila v stiku z okuženimi. Vsi zaposleni smo redno testirani. Večina delavcev je oblečena v skafandre, vsi ostali nosimo predpisano varovalno opremo, upoštevamo predpisano osebno razdaljo,« še dodajajo. Komunikacija s svojci poteka še naprej preko socialne delavke – 051 602 875, vrnila pa se je tudi delovna terapevtka.

Med vikendom aktivni tudi v ZD Kočevje

Tekom vikenda so v ZD Kočevje opravili 28 brisov, izmed katerih je bilo sedem pozitivnih. »Pri dveh gre za visokorizičen stik s pozitivno osebo, pri treh pa gre za prenos okužbe ob tesnem stiku v družini,« sporoča Polona Vidič Hudobivnik. Včeraj so prav tako v bolnišnico odpeljali 3 oskrbovance DSO Kočevje.

»V zadnjih desetih dneh smo testirali 388 ljudi, pozitivnih je bilo 80. Še za 5 pozitivnih iz Kočevja, testiranih v tem obdobju, so nam javili iz vstopne točke ZD Ribnica.
Število aktivnih okužb je bistveno večje, saj tu ni vštetih pozitivnih oskrbovancev DSO Kočevje in tistih, ki so testirani drugje,« z zaskrbljenostjo sporoča Hudobivnikova.

»V naslednjih dneh in tednih pričakujemo veliko dela iz naslova poslabšanja stanja COVID -19 pozitivnih v lokalnem okolju in DSO Kočevje.
Prosimo vas, da nam pomagate s spoštovanjem ukrepov in odgovornim vedenjem in s strpnostjo in razumevanjem v trenutni situaciji.«

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki