fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Šport

Uspehi Siborja v letu 2023

ŠK in ŠD Sibor Inotherm je bil uspešen tudi v letu 2023, saj je nanizal kar nekaj lepih uspehov na več področjih ju-jitsa. Udeležili smo se 12 ju-jitsu tekem na turnirjih in državnih prvenstvih po Sloveniji, pa tudi mednarodnih turnirjev in evropskega prvenstva v  BIH in Franciji. Na omenjenih tekmovanjih smo osvojili kar 207 medalj in pokalov, do sedaj smo jih tako skupno zabeležili že 3407. Imeli smo številne evropske, državne prvake in podprvake v vseh disciplinah ju-jitsa in s tem večkrat potrdili status najboljšega in najštevilčnejšega kluba v Sloveniji.

Največji letošnji dosežek je bilo  šest medalj na evropskem kadetskem in mladinskem prvenstvu v Franciji, ki so jih osvojili duo pari in borci. Osvojili smo naslov evropskih prvakov (Anže Golež in Sara Divjak), naslov evropskih podprvakov (Rebeka Duščak, Nika Kotar in Jaka Divjak, Hana Rus in Evelin Kožuh ter Laura Zajc) in bronasto medaljo (Mija Kocuvan). Veliko je bilo tudi uvrstitev med prvo deseterico (Dorin Ofak 5. mesto, Neža Levstik in Sara Divjak 5. mesto in Jan Divjak 9.mesto). Do sedaj smo tako z velikih tekmovanj prinesli že 56 medalj.

Velik uspeh je tudi uvrstitev 16 članov Siborja v kadetsko, mladinsko in člansko reprezentanco, kar je največ do sedaj. Uspešni smo bili tudi pri organizaciji tekem, in sicer državnih prvenstev v prikazu tehnik in v duo sistemu, ki sta potekala v Kočevju in Ribnici. Skupno danes v Siborju trenira že 26 mojstrov ju-jitsa. Kot posledica odličnih rezultatov je trenutno v klubu tudi 12 kategoriziranih športnikov, priznanih s strani OKS, kar je daleč največ v Kočevju in Ribnici, od tega pet v perspektivnem razredu, dva v državnem razredu in pet v mladinskem razredu.

Za uspešno delo smo bili v letu 2023 tudi odlikovani za športne in trenerske dosežke s kar desetimi priznanji JJZS, prejeli so po eno županovo in občinsko nagrado ter bili na sprejemih pri županih občin Ribnica, Kočevje in Sodražica. Aktivni pa smo bili tudi pri širjenju ju-jitsa v tem koncu Slovenije, saj smo zabeležili velik vpis novih članov. Tako ima sedaj Sibor 13 različnih skupin v štirih občinah in šteje 170 aktivnih ter več kot 250 članov nasploh. V klubu je v 16 letih skupaj treniralo že 1400 članov.

Elvis Podlogar

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki