fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Kultura

Umetniški odmev na nesrečo v kočevskem Melaminu

V ljubljanski GalerijiGallery CENTER nocoj odpirajo drugo izmed razstav v seriji projekta Made in China. Gre za razstavo Mestni vrh. Fiksiranje točke III. Lela B. Njatin se je odločila za angažirano izpostavitev glasov, ki so bili lani preslišani ob nesreči v kemični tovarni Melamin v Kočevju.

Postavitev razstave Mestni vrh. Fiksiranje točke III je oblikoval Vasja Cenčič, umetnica pa bo zažigala z multiplom Fix it!, so napovedali v GalerijaGallery CENTER.

Razstava bo na ogled do 21. novembra. Ob zaprtju razstave bo zvečer performans v Parku Križanke nasproti galerije, v kateri je postavljena razstava. V njem bodo štirje umetniki (Vasja, Jara, Viktor in Žiga) izpolnili umetničino željo, da tisto, kar je bilo opranega v ognju, ne bo tudi izgubljeno.

“Oglejte si ta performans! Obljubljamo presenečenja! Glasba bo kar žehtela! Vse pravice živali bodo (ob)varovane! Nikakršno vreme nas ne bo oviralo!,” so še napovedali pri GalerijiGallery CENTER

Lela B. Njatin je samozaposlena slikarka, kiparka in interdisciplinarna ustvarjalka sodobne umetnosti, filozofinja in literarna komparativistka. Živi v Ljubljani, atelje vzdržuje v Kočevju. Kreativno se giblje med različnimi umetniškimi mediji, pri čemer uporablja pristope in materiale zunaj tradicionalnih parametrov.

STA-

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki