fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Umaknjeni stebrički, poškodovana hišica

Tisti, ki se sprehajajo po “promenadni stezi” – tako je prostor na Gallusovem nabrežju opredeljen v dolgoročnih občinskih aktih, nedvomno opazijo, da so tik ob grajskem mostu odstranjeni štirje od 46 stebričkov, ki so bili postavljeni ob koncu preteklega leta.

Tokrat ni šlo za vandalizem, saj so fiksne stebričke odstranili iz praktičnih razlogov. Eden od njih je bil poškodovan med pluženjem snega v Bistrico novembra lani. Za zagotovitev nemotenega in varnega dela v prihodnosti so odstranili še tri, kmalu pa jih bodo vse nadomestili s snemljivimi.

Vandalizem pa se je izrazil sto metrov stran, v ribniškem gradu, kjer so nedavno vlomili v leseno hišico, ki služi kot knjižnica pod krošnjami. Njihova namera zagotovo ni bila izobraževalna. »Vandalizem ponovno vzbuja skrb v gradu. Mladini, ki se tam zbira, sporočam, da imamo že tri mesece nameščen video nadzor. Po obrazih sodeč, so storilci zelo prepoznavni, kar bo olajšalo delo policiji pri njihovi identifikaciji. Ne smemo si dovoliti, da ta prostor postane zbirališče nepridipravov in razgrajačev,« je odločen ribniški župan Samo Pogorelc.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki