fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Novice Ribnica

Turistično društvo Ribnica o letu 2023

Člani Turističnega društva Ribnica so ocenili delo v letu 2023 in nakazali smernice aktivnosti v letu 2024.

Največ časa so namenili razpravi o pripravah na tradicionalni sejem suhe robe in lončarstva, ki je tudi letos uspel v vseh pogledih. Tako po številu stojnic in obiskovalcev kot tudi po celodnevnem dogajanju, ki je v deželo suhe robe privabil več kot 30 tisoč obiskovalcev. Le da je med udeleženci vse manj starih mojstrov ročne domače obrti, ki prikazujejo, kako te nastajajo, na čemer je temeljila zasnova sejma pred 46 leti. Novo počasi izpodriva staro, so med drugim poudarili. » Morate vedeti, da se priprave na naslednji sejem začnejo dan po tem, ko se odvrti prejšnji. Skoraj eno leto je treba zlagati kamenčke v mozaik, do prve nedelje v septembru « je povedal Jože Zakrajšek, predsednik TD Ribnica, in spomnil na letošnji sejemski dogodek.

In če vas zanima, kdaj bo 47. ribniški sejem suhe robe in lončarstva letos, ki je sicer vsako prvo nedeljo v septembru? To bo po dolgih letih 1. septembra.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki