fbpx
E-UTRIP
Aktualno Narava & zdravje Šport Zdravje

Trening v notranjih prostorih?

Prihaja zimska sezona in aktivnosti otrok ter tudi odraslih se iz zunanjih prostorov selijo v notranje. Tukaj pa lahko nastane problem, saj je virus COVID-19 že sedaj preveč prisoten in v Sloveniji beležimo iz dneva v dan višje ali pa vsaj zelo slabe rezultate tako, da lahko pričakujemo zelo zahtevno zimsko sezono za vse klube.

Že včeraj je kočevski župan pozval vse klube na sestanek na to temo, saj si nihče ne želi ponovnega popolnega zaprtja objektov in izostankov otrok od prepotrebnega gibanja. Analiza je pokazala, da so že sedaj predebeli in da je pomanjkanje gibanja zaradi prvega vala virusa že sedaj občutno preveliko. Srečanje je bilo dovolj plodno in klubi so bili enotni pri tem, da bo potrebno izvajati tudi ukrepe, ki ne bodo najbolj priljubljeni. Najprej bo zagotovo trpela rekreacija odraslih ter treningi otrok, ki ne tekmujejo.

Največji apel je na starših ter trenerjih, ki prevzemajo veliko odgovornost za posledice, v kolikor zboli kakšen otrok, zato navajamo nekaj kratkih a pomembnih navodil:

  1. Ne peljite otroka na trening, če mu teče iz nosa ali imate občutek, da bi lahko zbolel. Počakajte dan ali dva, da boste videli kako se bo bolezen razvila.
  2. Otroci naj čim manj uporabljajo garderobo oz. druge skupne prostore.
  3. Treningi naj se skrajšajo, da lahko prva skupina istočasno zapusti objekt, naslednja pa se istočasno odpravi na trening. Medtem se prezračijo prostori za treniranje.
  4. V primeru, da kdo zboli za COVID-19, čim prej obvestite klub, da se ostali otroci, ki so bili v stiku z obolelim, izolirajo ter ne okužijo naprej druge otroke.

Napotkov je še veliko in vse vam jih bomo posredovali v prihodnjih dneh, ko jih bo Civilna zaščita skupaj z ZD Kočevje ter Občino Kočevje, objavila in posredovala vsem klubom.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki