fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Šport Tenis

Teniški klub Kočevje je nezgodno zavaroval vse svoje polnoletne člane

Vzajemna d.d. in Teniški klub Kočevje sta že drugo leto tesna partnerja in tako je prišlo tudi do dogovora, da se nezgodno zavaruje vse polnoletne člane kluba.

“Teniški klub je nad sodelovanjem navdušen in seveda tudi hvaležen. Ker nesreča nikoli ne počiva je nujno potrebno, da smo pripravljeni tudi na takšna stanja, zato je nezgodno zavarovanje najmanj, kar lahko naredimo zase, za bolj varno prihodnost v primeru nezgode. Mi skrbimo za svoje člane. Hvala Vzajemni,” je povedal predsednik kluba, Ivan Gabrič.

Klub gre v smeri hitrega razvoja in napredka tako, da se je potrebno pripraviti na vse možne scenarije. Tudi nezgodo. Za prihodnost planiramo vključiti tudi otroke, ki so pogosto podvrženi raznim poškodbam.

Najpogostejši vzrok za poškodbo je preobremenitev…

… približno tretjina vseh poškodb pa je nenadnih ali kot posledica udarcev. Zvin zapestja, denimo, se zgodi igralcem, ki veliko uporabljajo top-spin udarec in pa pri napačni drži loparja, zato so osnove igranja tenisa še kako pomembne. To se kaže tudi pri drugi pogosti tegobi tenisačev, hrbtni bolečini. Ta je ponavadi povezana s povečano in pretirano usločenostjo pri izvajanju servisa, preprečimo (ali vsaj zelo omilimo) jo lahko z vsakodnevno vadbo trebušnih in hrbtnih mišic ter s kvalitetnim spancem. Pogoste so še bolečine v kolenu, ki nastanejo predvsem kot posledica obrabe hrustanca ali pa nenaden zasuk v kolenu, ki nategne vezi ali strga meniskus. Pričakovane poškodbe tenisačev so tudi poškodbe Ahilove tetive, ki ponavadi nastanejo zaradu nepravilne tehnike teka ali zaradi neprimerne obutve, slednja pa je zelo pomembna tudi pri preprečevanju še ene pogoste teniške poškodbe, in sicer izvin gležnja. Torej, primerna, tenisu prilagojena obutev je pri temu športu – poleg seveda dobro osvojenih osnov – še posebej pomembna.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki