fbpx
E-UTRIP
Neža Adamič pri eni izmed svojih točk.
Aktualno Šport Tenis

Tenisačice TK Kočevje zopet odlično na turnirju

“Zakaj odlično, če pa nobena ni zmagala?” je vprašal kolega, ko sem mu govoril o rezultatih naših štirih igralk Špele, Neže, Line in Taje.

Odgovor na to vprašanje je preveč kompleksen, da bi ga nekdo, ki ne razume širine tenisa, razumel, zato sem poskusil biti kar se da kratek in razumljiv. Nihče v Kočevju ni imel tako dobrih rezultatov kot jih imajo omenjene punce. Nihče! Če njihove pogoje primerjamo z drugimi igralkami in ceno, ki jo plačujejo, takoj vidimo gromozansko razliko. Kljub vsemu se kosajo z najboljšimi. To je zame odlično!

Tako je bilo na drugem turnirju na pokritih igriščih TK Olimpije, ko so se vse naše igralke uvrstile na glavni turnir, razen Špele Rijavec, ki je bila zaradi okužbe s COVID-19 v karanteni in se turnirja sploh ni udeležila.

Taja Šolaja je igrala zelo dobro, a ji je žreb določil zelo težko nasprotnico in na koncu se ji ni izšlo. Dobro se je upirala, a je bila nasprotnica premočna. Lina Adamič, kot pravi sama, ni imela pravi dan za igranje in tudi udarci ji niso šli dobro. Pri tenisu je pač tako, da kakšen dan ni motivacije za igranje, preprosto pade, se izgubi. In takrat je težko igrati, saj se največ ukvarjaš sam s sabo.

Neža Adamič je odlično začela prvi set in vodila statistično boljšo igralko od sebe že s 5:3 a je nasprotnici uspel preobrat, tako da je prvi set izgubila z rezultatom 5:7. Tudi v drugem setu je Neža igrala odličen tenis, ki pa je enako dobro uspeval tudi nasprotnici in tako je tudi Neža kljub odlični igri morala priznati zmago boljši od sebe.

“Neža je igrala res na vrhunskem nivoju in je bila zelo blizu zmagi, tako da sem z njeno igro zelo zadovoljen. Manjka nam takšnih turnirjev, zato se poskušamo udeležiti vseh, ki so blizu nas. Blizu pomeni v Ljubljani, a se jih večina odvija v Mariboru ali na obali in tako je za igralke in za nas takšen turnir zelo naporen, saj se je potrebno najmanj dvakrat peljati na turnir in domov,” pravi trener David Južnič.

TK Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki