fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Občina Zdravje

Stanje v DSO Kočevje – z dvema kontejnerjema so se pogoji za delo bistveno izboljšali

Iz DSO Kočevje poročajo, da je danes število okuženih stanovalcev enako kot včeraj – 37, zaposlenih pa nekaj več – 29. »Včeraj smo v delo vključili 1 srednjo medicinsko sestro iz Zdravstvenega doma Kočevje in prav tako eno osebo iz Invalidskega podjetja Želva (naša bivša delavka),« sporočajo.

Spodnjo etažo novega doma so uspešno spremenili v rdečo cono, zato so morali preseliti vse stanovalce iz spodnjega dela v 1. nadstropje tega objekta. »Selitve so tako za zaposlene kot za stanovalce zelo stresne in naporne. PRAVIL NE POSTAVLJAMO ZAPOSLENI V DOMU, od nas to zahtevajo pristojne institucije in njihovi predpisi,« pravijo.

Danes mineva 18. dan, ko se je pojavila prva okužba pri zaposleni. Zdravstveno stanje okuženih stanovalcev je po besedah pristojnih iz DSO stabilno. »Testiranja zaposlenih in stanovalcev potekajo skoraj vsakodnevno od prve okužbe. Svojce obveščamo redno preko lokalnega radia Univox – tudi do 3x dnevno, TV Kočevje in ostalih medijev, ki želijo objavljati,« dodajajo ter se zahvaljujejo vsem, ki so jih klicali, pa se niso na klic takoj odzvali.

Zaposleni imajo odslej boljše pogoje za delo pri boju z okužbo

Iz Občine Kočevje sporočajo, da so v minulih dneh pred Domom starejših občanov Kočevje s skupnimi močmi vzpostavili boljše pogoje za delo zaposlenih pri boju z okužbo, tudi v vse bolj mrzlih jesenskih dneh. »Vzpostavitev različnih con v samem domu, in poti prehajanja, je za preprečevanje širitev okužb izjemnega pomena,« pravijo. Občinska civilna zaščita je poleg šotorov tako zagotovila ustrezne kontejnerje, ki jih zaposleni v DSO nujno potrebujejo pri novi organizaciji dela znotraj objekta DSO.

Pridobili dva kontejnerja

»Kontejner z dvemi vrati (ločenim vhodom in izhodom), ki je ogrevan, je nujno potreben za slačenje kontaminirane zaščitne opreme po zaključku dela v rdeči coni. Zaposleni pri tem tako niso izpostavljeni mrazu kot bi bili v šotorih. Ker tovrstnega kontejnerja ni bilo mogoče pridobiti v sistemu zaščite in reševanja, ga je z najemom zagotovila Občina Kočevje,« povedo iz Občine z nekoliko olajšanja ter pojasnijo, da so drugi kontejner, ki je v bistvu sanitarni kontejner (WC in tuši), dobili kot pomoč od Uprave za zaščito in reševanje. »Ta ogrevani kontejner omogoča zaposlenim tuširanje po zaključku dela v rdeči coni in slačenju kontaminirane varovalne opreme. Poleg tega pa je zaposlenim na DSO priskočil na pomoč še Kovinar Kočevje, ki je začasno odstopil še en kontejner, tega zaposleni lahko porabijo za krajši oddih in malico. Hvala vsem in tudi gasilcem, ki so pomagali pri postavitvi in razkuževanju opreme. Zaposlenim želimo čim varnejše delo,« še dodajo.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki