fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice Zanimivosti & Zabava

SPAR doniral 20.000 EUR šolskim knjižnicam, več bodo lahko brali v Osilnici in Fari

Ob zaključku akcije Pižama&mleko je podjetje Spar Slovenija 16-im šolskim knjižnicam namenilo donacijo v skupni višini 20.000 evrov. V sodelovanju s priljubljenim mladinskim pisateljem Boštjanom Gorencem – Pižamo so zasnovali poseben projekt, namenjen dolgoročni spodbudi bralne kulture. Na trgovske police so spomladi postavili pravljice, natisnjene na embalaži trajnega mleka, ki so ljudi prek izdelka, s katerim se dnevno srečujejo, spomnile in navdušile za branje.

S podarjenimi sredstvi bodo izbrane šole, ki delujejo zunaj urbanih središč, obogatile police svojih knjižnic in tako učencem omogočile dostop do širšega izbora kakovostne otroške in mladinske literature. Tudi naša šola in Podružnična šola v Osilnici sta med prejemniki denarne donacije. Pomoč je dobrodošla, saj so naši učenci odmaknjeni od mestnih središč in nimajo možnosti pogostega obiska splošne knjižnice ali knjigarne. Tako so tudi oni deležni zagotavljanja enakih pogojev za šolanje kot njihovi vrstniki v večjih središčih.

Zaključne prireditve, ki je potekala na Vodnikovi domačiji v Ljubljani, sta se udeležili tudi dve učenki, Tjaša Cimprič in Veronika Žagar.

Geraldine Frbežar, OŠ Fara

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki