fbpx
E-UTRIP
Rakitnica.
Izpostavljeno Aktualno Narava & zdravje Novice

Spadamo v tretjino, ki je imela srečo

Te dni smo lahko nemočno spremljali moč narave, ki je dve tretjini Slovenije spremenila v podobo apokaliptičnih razsežnosti.

Na našem koncu smo imeli izjemno srečo in smo jo zaenkrat odnesli le z nekaj poplavljenimi lokalnimi cestami. V Ribnici je višji vodostaj ter pretok vode povzročil, da so se v neurju podrta drevesa in vejevje zataknila za mostove in propuste. Ribniški gasilci so očistili strugo ter poskrbeli, da voda ne bi prestopila bregov.

Policijska uprava Ljubljana poroča o posredovanju policistov na prireditvi na Kočevskem, kjer so zaradi zapor na cesti ljudje tam ostali praktično ujeti.

Uprava za zaščito in reševanje RS o drugih večjih intervencijah na našem koncu ne poroča.

Kaj nas čaka?

Geološki zavod Slovenije je izdal opozorilo, da danes zaradi velike namočenosti tal ostaja povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov po celotni državi. Kot opozarjajo geologi, naj bodo prebivalci pozorni na pojavljanje sprememb na tleh, objektih in pobočjih. Še posebej naj bodo pozorni na pojavljanje svežih razpok, posedanje in zdrse zemljine ter na površinsko zastajanje vode.

Za danes popoldne so sicer napovedane nevihte, ki pa naj bi hitro prešle državo, a niso izključeni narasli vodotoki v zahodni in osrednji Sloveniji ter toča na Primorskem.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki