fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Občina

Sopotniki od 18. maja dalje z omejenim izvajanjem storitve

Zavod Sopotniki obveščamo, da z 11. majem pričenjamo s sprejemanjem rezervacij brezplačnih prevozov za starejše. Z 18. majem pa z omejenim izvajanjem storitve pod posebnimi pogoji, skladnimi s smernicami, ki jih priporoča NIJZ in naša strokovna sodelavka s področja zdravstva, ki pozna delovni proces v organizaciji. 

Prioritetno bomo izvajali prevoze k zdravnikom in na zdravniške preglede.

V začetnem obdobju ponovne vzpostavitve bomo vozili ob ponedeljkih, sredah in petkih. Vozili bomo po največ tri uporabnike dnevno, posamično – to je po en uporabnik v vozilu. Delovni čas, znotraj katerega bomo prevoze v začetnem obdobju izvajali, bo v enoti Kočevje od 7. do 12. ure.

Ustrezna uporaba zaščitne maske in razkužila za roke je obvezna za vse uporabnike. Vozilo bo ustrezno pregrajeno s pleksi steklom med voznikom in uporabnikom. Spremstva ne bomo zagotavljali, fizične opore starostnikom v tem času ne bo mogoče nuditi. 

Vse informacije starejši prejmete na telefonski številki enote 051 426 411 pri zaposleni koordinatorki enote v delovnem času enote.

Prosimo za potrpežljivost in razumevanje

Obenem sporočamo in prosimo za razumevanje, saj vstopamo v drugačen svet, kjer je resnično treba poskrbeti za starejše, ki so rizična skupina. Potrebno se je zavedati, da s Sopotniki starejši potujejo od doma v svet in so zato izpostavljeni. V obdobju počasnega sproščanja ukrepov glede koronavirusa in s tem povezane ponovne vzpostavitve storitve, prosimo za potrpežljivost in razumevanje, saj želimo zagotavljati čim višjo stopnjo varnosti za vse vključene. Zagotavljali jim bomo najnujnejše in osnovno, kar zagotavlja, da življenje teče naprej. Poskrbeli bomo za to, da je čas izpostavljenosti najkrajša možna. Vsi moramo – kot družba – poskrbeti, da se starejših ne izpostavlja po nepotrebnem in da se še vedno varuje njihovo zdravje v najboljši možni meri. Enako velja za naše drage in čudovite prostovoljce! Res pa je, da bodo morali starejši tudi sami, samostojno skrbeti za lastno varnost, ko bodo od doma. Z naše strani se bomo potrudili najbolje kot lahko.

Opomba: Opozarjamo, da navkljub upoštevanju vseh predlaganih ukrepov, možnost okužbe v vozilu ni popolnoma izključena.

Storitev Sopotniki se v občini Kočevje izvaja v sodelovanju med Zavodom Sopotniki in Občino Kočevje.

Storitev brezplačnih prevozov za starejše – Sopotniki sodi med tvegane dejavnosti, saj vključuje zagotavljanje storitve za rizično skupino prebivalstva – starejše nad 65 let. Med delom ni mogoče zagotoviti ustrezne razdalje med voznikom in uporabnikom. Prav tako uporabniki obiskujejo zdravstvene ustanove in tgovine, kjer morajo tudi sami poskrbeti za lastno varnost. Kljub upoštevanju vseh navedenih ukrepov zato še vedno obstaja možnost prenosa okužbe z novim koronavirusom med osebama. 

Zavod Sopotniki

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki