fbpx
E-UTRIP
Featured Gospodarstvo Novice Občina

Blagajna za nakup vozovnic za vlak tudi v Kočevju

Od danes naprej je nakup vozovnic za vlak možen tudi v TIC Železniška postaja. Potniki si odslej tu lahko nakupijo klasične vozovnice za vlak, IJPP vozovnice (prevoz z vlakom in medkrajevnim avtobusom) ter vozovnice za mednarodni promet.

Na blagajni je možna tudi ureditev t.i. abonentskih vozovnic za tiste potnike, ki vlak redno uporabljajo. Le-te so izdane na ime potnika. Poleg tega pa si tudi upokojenci na blagajni lahko uredijo in izdelajo brezplačne celoletne vozovnice. Zavod Kočevsko, pod okriljem katerega se ti postopki izdaje vozovnic vodijo, ob tem razkriva, da so na voljo tudi številne ugodnosti, denimo popust za mlade od 12. do 26. leta, vikend popust, družinski popust, popust za skupine in podobno.

Delovni čas blagajne se prilagaja TIC-u, in sicer bo odprta od ponedeljka do petka 8.00 – 12.00 in 16.00 – 19.00, ter ob sobotah 8.00 – 13.00. V primeru večjih sprememb glede voznega reda vlaka pa pravijo, da bodo trenutni delovni čas TIC-a tudi prilagodili.

V času odprtja pisarne drugačna pravila!

Potrebno je opozoriti, da zdaj ob nakupu vozovnic veljajo nekoliko drugačna pravila, kot so veljala prej. V kolikor bo pisarna odprta, bo namreč potrebno še pred vožnjo vozovnico nakupiti tu, saj bo v tem času nakup karte neposredno pri sprevodniku na vlaku dražji, prav tako tudi morebitni popusti ob nakupu na vlaku ne bodo upoštevani.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki