fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice

Slovenska filantropija v Turističnem kompleksu Jezero organizira regijski obisk

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva organizira regijski obisk, ki bo 21. in 22. januarja 2020 v prostorih Turističnega kompleksa Jezera (Trdnjava 3, 1330 Kočevje). Vabimo prostovoljske organizacije, da se nam pridružite!

Slovenska filantropija bo v letu 2020 izvedla tri regijske obiske, da se neposredno na terenu seznani z izzivi, s katerimi se srečujejo lokalne prostovoljske organizacije. Na ta način želimo spodbuditi in okrepiti sodelovanje s prostovoljskimi organizacijami, jih informirati o novostih na področju prostovoljstva in tako prispevati k razvoju prostovoljstva na regionalni in lokalni ravni.

Namen regijskih obiskov je promocija kakovostnega prostovoljstva, usposabljanje ter krepitev prostovoljskih organizacij in njihovo povezovanje v regionalnem okolju z organizacijami s prostovoljskim programom in drugimi nevladnimi organizacijami v regiji, s predstavniki lokalnih skupnosti in regionalnih stičišč, poleg tega pa svetovanje in mentorstvo organizacijam na področju prostovoljstva. Prav zato obiske pripravljamo v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi, nanje pa povabimo regionalna stičišča, prostovoljske organizacije iz regionalnega okolja, organizacije s prostovoljskim programom in druge nevladne organizacije.

Prvi regijski obisk organiziramo v Jugovzhodni Sloveniji in bo potekal 21. in 22. januarja 2020 v Kočevju.

Regijsko srečanje organiziramo v sodelovanju z Občino Kočevje.

Zakaj bi se nam pridružili?

Številne organizacije lahko prav zaradi prostovoljcev uresničujejo svoje poslanstvo. Delo s prostovoljci zahteva posebna znanja, s katerimi ohranjamo prostovoljce aktivne in jim hkrati ponudimo prijetno izkušnjo.

Standarde delovanja in tudi obveznosti prostovoljskih organizacij od leta 2011 določa Zakon o prostovoljstvu, ki se je leta 2018 nadgradil z nacionalno strategijo za razvoj prostovoljstva.
S sodelovanjem lahko k razvoju prostovoljstva prispevate tudi vi.

Kaj vse vam ponujamo?

  • priložnost, da od strokovnih sodelavcev Slovenske filantropije pridobite vse informacije, ki so potrebne za dobro in lažjo organizacijo prostovoljstva,

  • vse, kar vas zanima o Zakonu o prostovoljstvu (sklepanje dogovorov, vodenje evidenc, vračanje stroškov, nastalih v prostovoljstvu, zavarovanje prostovoljcev…),

  • priložnost pridobivanja novih prostovoljcev z objavljanjem prostovoljskih zgodb in oglasov za prostovoljsko delo,

  • možnost dodatne promocije svojega dela (uporaba portala prostovoljstvo.org, uporaba socialnih omrežij),

  • s pridružitvijo Slovenski mreži prostovoljskih organizacij pridobite dostop do obrazcev in dokumentov za organiziranje prostovoljstva ter spletne aplikacije za vodenje evidenc, ki vam olajša delo in pripravo letnega poročila o prostovoljstvu,

  • individualne svetovalne ure,

  • prispevali boste svoj pogled na razvoj prostovoljstva v svoji regiji in na nacionalni ravni.

Kje in kdaj se dobimo?

S programom za prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskim programom začnemo v torek 21. januarja 2020 ob 16. uri v prostorih Turističnega kompleksa Jezero (Trdnjava 3, 1330 Kočevje).

Drugi dan se dobimo na istem naslovu ob 9. uri.

Več informacij: Nina Lukashevich, slovenska@filantropija.org, 01 433 40 24, 051 389 895.

Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki