fbpx
E-UTRIP
Brez kategorije Aktualno Ribnica Zanimivosti & Zabava

Skozi čudovit Škrabčev trg naravnost v Pravljično deželo

V petek, 3. 12. ob 17. uri, je Ribnica postala naravnost čarobna. Župan Samo Pogorelc, je pritisnil na ogromen rdeč gumb in zgodila se je čarovnija. Na milijone lučk je pričaralo praznično vzdušje, ki se je nadaljevalo ob stojnicah in drsališču.

Turoben, siv dan je ob misli, da je petek ter da se bodo prižgale lučke, postal prav prijazen. Tam nekje po 16. uri se je na ribniškem trgu že čutilo vznemirjenje, ki se je iz minute v minuto stopnjevalo. Po Škrabčevem trgu se je sprehajalo mlado in staro, svojo pot so nadaljevali proti središču dogajanja- ribniškem gradu. Tudi brez svetlečega napisa »Pravljična dežela«, bi vedeli, da vstopamo v nekaj res čarobnega.

Človek v letu dni kar pozabi, kako čudovito je, ko se prižgejo praznične luči. Kot, da bi se znašli v drugi dimenziji. Ob spremstvu praznične glasbe, smo se obiskovalci sprehodili mimo lesenih smrečic, ki so jih okrasili šolarji in vrtčevski otroci. Pisani snežaki, lesketajoče smrečice in prelepe snežinke so krasile niz smrečic. Otroci so s ponosom kazali na svoje izdelke, starši pa so jih s še večjim, občudovali.

Na strojnicah so se ustavili ljubitelji rokodelskih izdelkov in dobre hrane ter pijače. Otroke pa je vleklo k leseni hišici, kjer so ob prijetni toploti ognja poslušali pravljice. Otroški direndaj se je nadaljeval tudi na pokritem drsališču pri Rokodelskem centru. Nasmejani otroci se niso menili za mraz, malčki so veselo poplesavali, se kepali, tisti v vozičkih pa so le nemo opazovali lučke in se čudili celotnemu dogajanju.

Odrasli smo v petek še lahko uživali v gostinski ponudbi. Gostinci so stregli z grenkim priokusom, saj je vlada ravno na tisti dan odločila, da strežba hrane in pijače ne bo več dovoljena. Razen ponudba kostanja – tu so naredili izjemo.

Izvajanje gostinske dejavnosti strežbe jedi ali pijač je namreč dovoljeno samo v sedečem režimu med 5. in 22. uro.
Organizatorji bodo po zadnjem odloku, morali upoštevati tudi: preverjanje pogoja PCT, obiskovalci bodo morali nositi zaščitne maske. Nujno bo zagotavljanje medosebne razdalje. Sejmi bodo morali biti ograjeni, da vstop ne bo mogoč mimo uradnega vhoda, določen bo tudi izhod. Pri sejemski prireditvi na odprtih površinah se mora zagotoviti enosmerno gibanje obiskovalcev.

Ko so obiskovalci zapustili Pravljično in Ledeno deželo, jih je domov pospremil nič manj pravljični Škrabčev trg. Pod strehami hiš se lesketajo svetleče zavese, ki te pustijo brez besed. Čudovite so tudi mogočne smreke in nove okrasitve ob cesti. Marsikdo pa je zadnja leta pogrešal lesketajočo zaveso pri vhodu v Športni center, no, letos se spet bohoti.

M.L.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki