fbpx
E-UTRIP
Fotografija je simbolična.
Aktualno Narava & zdravje Novice Občina Zdravje

Helidrom v Kočevju bo kmalu ugledal luč

Že nekaj časa se govori o tem, a se ne ve, kdaj in če bo to dejansko izvedeno. Govora je o helidromu, pristajališču za helikopter, ki naj bi se zgradil v neposredni bližini kočevske urgence, s čimer bi zdravstveno osebje nujne medicinske pomoči imelo še boljše pogoje za izvajanje nujne intervencije pri reševanju vsem pomoči potrebnim.

Vodja nujne medicinske pomoči Primož Velikonja z veseljem razkriva, da je pobuda o izgradnji helidroma, ki jo je podal župan, že umeščena v spremembah Občinskega prostorskega načrta. Slednji je od 12. aprila pa do 14. maja 2021 sicer v javni obravnavi, kar pomeni, da lahko vsak občan poda predloge ali kakršne koli pripombe na spremembe, ki bi se uvedle in sprejele v novem, posodobljenem OPN-ju.

Izgradnja pristajališča vsekakor ni enostaven finančni zalogaj, a tokrat obstaja velika verjetnost, da bo izgradnjo financiralo Ministrstvo za zdravje, še razkriva Velikonja, upajo pa, da bo projekt ugledal luč še letos, proti koncu leta.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki