fbpx
E-UTRIP
FOTO: Arhiv SiDG.
Aktualno Gospodarstvo

SiDG bo podelil štipendije za dijake in študente gozdarstva

Gozdarsko podjetje Slovenski državni gozdovi d.o.o. (SiDG), ki ima sedež v Kočevju, je v šolskem letu 2022/23 razpisalo štipendije za dijake in študente gozdarstva. Mlade želi s tem spodbujati pri skupno zastavljenih ciljih, izobraževati bodoči kader in mladim pomagati priti do ustreznega poklica oziroma izobrazbe ter prve zaposlitve.

Skupaj nameravajo v SiDG podeliti 16 štipendij, pri čemer višina štipendije za dijaka znaša 120 evrov mesečno, za študenta pa 200 evrov mesečno. Rok za oddajo vlog se izteče 15. novembra 2022.

Glede na načrtovani razvoj SiDG so se v podjetju odločili, da bodo podelili deset štipendij dijakom srednjega poklicnega izobraževanja, smer gozdarstvo, in dve štipendiji dijakom srednjega tehničnega izobraževanja, prav tako smer gozdarstvo. Študentom visokošolskega izobraževanja prve stopnje bolonjskega programa, smeri gozdarstvo in obnovljivi viri, in druge stopnje bolonjskega programa, smeri gozdarstvo in upravljanje gozdnih ekosistemov, se bo podelilo po dve štipendiji.

Prijava za razpis mora biti oddana na posebnem obrazcu, ki je priložen razpisu. Podrobnosti razpisa so razvidne na naslovu https://sidg.si/index.php/o-sidg/stipendiranje. Za vse dodatne informacije se lahko zainteresirani dijaki in študenti obrnejo na kadri@sidg.si.

Podjetje SiDG se je za podelitev štipendij odločilo prvič od ustanovitve leta 2016. Ker se zavedajo, da je izobraževanje bodočega kadra ključno za uspešno delovanje in razvoj podjetja v prihodnje, bodo tudi v prihodnjih letih nadaljevali s štipendijsko politiko.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki