fbpx
E-UTRIP
Aktualno Borilni športi Kočevje Šport

Sibor leto zaključuje z več kot odličnim izkupičkom

ŠK in ŠD Sibor Inotherm je v uspešnem letu 2019 nanizal kar nekaj lepih uspehov na več področjih ju-jitsa, zato se ob koncu leta spodobi, da se jih spomnimo vsaj nekaj.

Bili smo prisotni na 17-ih ju-jitsu tekmah, in sicer na turnirjih in državnih prvenstvih v Sloveniji, udeležili smo mednarodnih turnirjev, evropskih pokalov, svetovnih in evropskih prvenstev v Bosni, Nemčiji, na Nizozemskem, v Grčiji, Avstriji in Združenih Arabskih Emiratih.

Na vseh omenjenih tekmovanjih smo osvojili 308 medalj in pokalov, do sedaj pa smo jih skupaj zbrali že kar 2.738. Imeli smo oziroma imamo številne svetovne, evropske, državne prvake in podprvake v vseh disciplinah ju-jitsa, s čimer smo večkrat potrdili da smo najboljši in najštevilčnejši klub v Sloveniji, v vseh selekcijah.

Nedvomno pa je najpomembnejši dosežek7 medalj na svetovnih in evropskih kadetskih in mladinskih prvenstvih, ki so ga osvojili duo pari in borci, ob tem smo osvojili 4 naslove svetovnih prvakov (Enej Žagar in Anže Golež, Lovro Divjak in Matic Jakšič, Gal Košir in Andraž Žlindra, Luka Ćirović in Nika Kotar), naslov evropskega podprvaka (Lovro Divjak), naslov svetovnih podprvakov (Neli Podlogar in Jaka Divjak) ter 3. mesto na evropskem prvenstvu (Nejc Podlogar in Luka Ćirović. Tako imamo skupaj iz velikih tekmovanj že 34 medalj.

Velik uspeh je tudi uvrstitev 14-ih naših članov v kadetsko, mladinsko ter člansko reprezentanco, kar je največ uvrstitev v državno reprezentanco do sedaj.

Uspešni smo bili tudi pri organizaciji tekem, in sicer državnega prvenstva v duo sistemu in ne wazi ter turnirja v prikazu tehnik.

Skupaj je v Siborju že 19 mojstrov ju-jitsa. Kot posledica odličnih rezultatov je tudi 19 kategoriziranih športnikov priznanih s strani OKS, kar je daleč največ v Kočevju in Ribnici. Od tega 2 mednarodni razred, 7 perspektivnih razredov, 2 državna razreda in 8 mladinskih razredov.

Za uspešno delo smo bili v  letu 2019 na podelitvah za športne in trenerske dosežke in sicer pri JJZS, županove in občinske nagrade, doživeli pa smo tudi velike sprejeme pri županih občine Ribnica, Kočevje in Sodražica.

Uspešni smo bili tudi pri širjenju ju-jitsa v tem koncu Slovenije. Tako imamo sedaj v Siborju 15 različnih skupin v štirih občinah, 170 aktivnih članov in več kot 250 članov. Pri nas je v dvanajstih letih treniralo več kot 1.000 članov.

Elvis Podlogar, predsednik Siborja

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki