fbpx
E-UTRIP
Sprejem najboljših v sodraškem gasilskem domu.
Aktualno Borilni športi Kočevje Ribnica Šport

Še eno leto, ki je pisalo zgodovino ju-jitsu kluba Sibor

Med dosežke v tem letu lahko izpostavim uvrstitev enajstih naših članov v kadetsko, mladinsko ter člansko reprezentanco, hkrati pa bi rad povedal še to, da je kot posledica uspešnega dela v vseh letih, trenutno 19 kategoriziranih članov kluba priznanih s strani Olimpijskega komiteja Slovenije, kar je sicer daleč največ na Kočevsko-ribniškem, je ob letnem sprejemu za nosilce kolajn povedal podpredsednik ŠK IN ŠD ju-jitsu kluba Sibor Inotherm, Boštjan Divjak.

Vodstvo že dalj časa enega najbolj uspešnih športnih družin naših krajev je v prostorih Gasilskega doma v Sodražici pripravilo sprejem za nosilce najžlahtnejših kolajn z letošnjih številnih mednarodnih tekmovanj.

Bera slednjih je bila kar izdatna, nedvomno najpomembnejših pa je pet medalj s svetovnih in evropskih prvenstev kadetskih, mladinskih ter članskih kategorij.

Izstopajo naslovi evropskih prvakov v članski konkurenci, duo sistem Sara Besal in Tina Pelc, naslov evropskega podprvaka sta osvojila Enej Žagar in Anže Golež, tretje mesto na evropskemu prvenstvu je šlo v roke para Nika Kotar in Jaka Divjak, tretjega mesta na svetovnemu prvenstvu so se veselili Sara Divjak, Neža Levstik in Vid Belić. »Ko potegnemo črto pod letošnjimi dosežki, ne moremo mimo dejstva, da nam je uspelo v teh razmerah znova segati po visokih uvrstitvah tudi na mednarodnih tekmovanjih, kjer je nastopilo več kot tisoč tekmovalcev iz 70-ih držav,« je letošnjo sezono povzel podpredsednik kluba Sibor in tudi trener Boštjan Divjak.

Najbolj uspešnim tekmovalcem so se s spodbudnimi nagovori zahvalili tudi župani tukajšnjih občin – Blaž Milavec (Sodražica), Samo Pogorelc (Ribnica) in Ivan Benčina (Loški Potok) ter kočevski podžupan, Gregor Košir.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki