fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Šport

Rokometni klub Kočevje: Novim zmagam naproti

Za kočevskimi rokometaši je izjemna sezona. Zadani cilj je bil izpolnjen in ekipa je napredovala iz 2. DRL v 1.b DRL. Dosegli so tudi izjemen rezultat v pokalu, kjer so prišli do četrtfinala, tam pa naleteli na prvoligaško ekipo Kopra. Za nameček so v finalu 2. DRL suvereno odpravili RK Ajdovščino ter ligo končali na prvem mestu. Skupaj z Ajdovščino so se uvrstili v 1.b DRL. Ekipo mladih športnikov tako čaka nova izkušnja. Glede napovedi uspeha nove sezone pa ostajajo precej realni.

“Za začetek si želimo sredine lestvice, kako realna je ta želja, pa bomo spoznali hitro po začetnih kolih,” sporoča vodstvo.

Uspešno so uspeli zadržati vse domače nosilce igre. Celo še več, premierno bo v članski konkurenci nastopal vratar Luka Sandič. Luka je reprezentant mlajših kadetov in je zaradi svojih fizičnih predispozicij »vroča roba« med slovensko rokometno smetano. Tokrat bo imel priložnost, da se dokaže tudi na članskem nivoju. Povratnik v moštvo je tudi Gašper Grgorič, ki se vrača v rokometne vode.

“Manj uspešni pa smo bili pri igralcih, ki so bili lani pri nas na posoji. Prišleki, ki so pri nas iskali izkušnje in minutažo, ki je v matičnih klubih še ne bi dobili, so bili praktično vsi zaradi svojih izvrstnih iger poklicani v svoje matične klube. Tako bosta v novi sezoni Alen Begič Zbačnik in Jaka Đekič del ribniške članske ekipe, Nace Zajc pa je svojo priložnost dočakal v članskem moštvu novomeške Krke. Tim Tomšič bo svojo priložnost iskal v moštvu Grosuplja. Prav tako se oba vratarja vračata v svoje matične klube. Srečno na vaši poti, morda še kdaj sodelujemo,” sporočajo.

FOTO: Alen Dabić. FOTO: Alen Dabić.

Vodstvo je poskrbelo za ustrezne zamenjave. Prva takšna zamenjava je Jaša Bogovič, levi zunanji igralec, ki je lani zastopal barve RK Dobove, za katero je nastopal tudi drugi igralec, ki bo ekipo v letošnji sezoni okrepil. Marcel Luzar bo igral na položaju srednjega zunanjega. Med vratnicama bo stal Kristjan Kozole, še lani član Krškega. Vratarski trio pa bo zaključil Jan Jelenovič, Ribničan, ki se vrača v Kočevje na posojo, lansko sezono pa je branil za matični klub. Ekipo je okrepil še Žiga Pucihar, levo krilo, ki prihaja iz ŠRD Škofljica.

Trenersko klop bosta tudi letos zasedla Aleksander Markl in pomočnik trenerja Rok Pirc.

Vzdušje na tekmi bodo zagotovo še naprej držali zvesti navijači

“Pričakujemo, da bo obisk domače dvorane še naprej velik. Tako je bilo skozi celotno lansko sezono, na zadnji finalni tekmi je bilo praznih mesto bolj malo. Želimo si, da bi se ta trend nadaljeval,« so ponosni kočevski rokometaši, ki se zahvaljujejo tudi sponzorjem, ki omogočajo njihovo športno pot.

– VAROVANJE GALEKOM d.o.o.

– SITOMAT d.o.o

– AMLES d.o.o.

– DOMKOLOR d.o.o.

– RIKO HIŠE d.o.o.

– Občina Kočevje

– NLB d.d.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki