fbpx
E-UTRIP
Aktualno Dobro je vedeti Kronika

Ribniški gasilci delili zelo uporaben posnetek

Nesreča nikoli ne počiva. Policija na slovenskih cestah obravnava približno 18 tisoč nesreč letno. Pri nesrečah seveda posredujejo intervencijska vozila, ki hitijo na kraj nesreče. Večkrat je od njihove hitrosti odvisno življenje. Zato policija, reševalci in gasilci poudarjajo pomen reševalnega pasu. Kaj pa vožnja zunaj avtoceste? Veste, kako pravilno ravnati, če za vami vozi intervencijsko vozilo na nujni vožnji?

Gasilci Gasilske enote Ribnica so pred kratkim na svojem družbenem omrežju delili zapis in posnetek, ki bo prav prišel marsikateremu vozniku.

“Sicer ni bilo nič kritičnega, ampak če povemo, pa ne škodi. Kadar vas dohiti vozilo na nujni vožnji, vi pa iz kateregakoli razloga ne morete varno spustiti vozila mimo, nikar ne storite tega, kar je na posnetku. Res je, da mora vozilo na nujni vožnji čim prej mimo, vendar kadar ste v takšni situaciji, mirno vozite naprej z nezmanjšano hitrostjo in na prvi možni varni točki spustite vozilo na nujni vožnji mimo. Intervencijsko vozilo vas bo samodejno prehitelo, ko bo to varno in primerno,” so zapisali ribniški gasilci.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki