fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Ribnica

Ribniški dom starejših občanov v avstrijskih rokah

Dober mesec je od tega, ko je Dom starejših občanov Ribnica, ki ga je zadnjih deset let vodil direktor in tudi edini lastnik Branko Gorečan, kupila avstrijska družba s Koroške. Gre za manjšo skupino, ki ima uveljavljene reference na področju institucionalnega varstva, s 13-imi domovi med Beljakom in Celovcem, prav tako je verižni lastnik še nekaj domov starejših po Sloveniji. »Mehko različico spremembe lastniške strukture zaposleni in seveda tudi stanovalci niso čutili. Prav tako, ni nobenih bojazni po zmanjševanju števila zaposlenih ali kakovosti storitev našim uporabnikom,« je zatrdil Gorečan, ki bo v domu kot prokurist ostal še do prvega septembra letos, ko se bo upokojil.

Delo prokurista opravlja tudi Jaka Bizjak, dosedanji predsednik skupnosti socialnih zavodov Slovenije, ki ga je postavil novi lastnik. Omenjena družba kupuje domove, ki so v bili oziroma so v dobri kondiciji in imajo dolgoročne poslovne načrte. »Pogovori o prodaji so trajali nekoliko dlje, saj smo hoteli, da sta partnerja v tem poslu korektno zadovoljna ob podpisu končne pogodbe. Še posebej bi rad poudaril, da so novemu lastniku na prvem mestu ljudje, oziroma zaposleni, ki so sicer obiskali nekaj domov na Koroškem,« je še dejal Gorečan. Sicer je ribniški dom, ki je vrata odprl leta 2008, takrat v lasti družbe Riva, polno zaseden, s 148-imi stanovalci. Lani so imeli več kot 500 prošenj za sprejem, januarja letos pa že 48. Četrtina prosilcev je iz okolice Ljubljane, ostali pa s širšega Ribniškega oziroma Kočevskega.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki