fbpx
E-UTRIP
Filip Ćirović na najvišji stopnički.
Aktualno Plavanje Šport

Ribničan Filip Ćirović je plavalec leta 2022

Plavalna zveza Slovenije je prejšnji teden podelila priznanja za plavalce leta 2022. Plavalec leta v mladinski konkurenci je tako postal član ribniškega plavalnega kluba Filip Ćirović, na posnetku v sredini, po enem izmed številnih nastopov.

Nadarjeni Ribničan je med mladinci zabeležil najboljši izid, in sicer na 100 m prosto 51 sekund in 98 stotink. Njegov rezultat je po FINA točkah vreden 738 točk, kar uvršča Filipa izredno visoko.

Najboljši trener za leto 2022 za kategorijo mladincev je nekdanji vrhunski plavalec in olimpijec, Filipov trener Nace Majcen, ki kot trener prve in druge selekcije deluje v Plavalnem klubu Ribnica. “Kaj naj rečem kot le to, da smo izjemno ponosni na osvojitev tako prestižne nagrade plavalca Filipa in trenerja Naceta. To je zagotovo svojevrstno priznanje za vse, ki delamo v klubu in spodbuda vsem drugim, da jim sledijo,” zadovoljstva ni skrivala niti prednica kluba Jerneja Škaper.

Sicer za najmlajše ribniške plavalce ni počitka. V soboto se jih je 14 udeležilo tekme Boštjanov Dr. Fig v Kranju, kjer so dosegli nekaj odličnih rezultatov. Izstopali so trije: Ajda Škaper z zmago na 100 m hrbtno in tretjim mestom na 100 m prosto, Taj Novak s tremi drugimi mesti, in sicer na 50 m prosto, 50 m prsno in 50 m delfin ter Polona Tanko s tretjim mestom na 100 m delfin. Vsi Ribničani so na tekmi podirali svoje osebne rekorde.

Ta vikend pa bo v Ljubljani potekalo državno prvenstvo za dečke in deklice, kjer prav tako pričakujejo bero kolajn.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki