fbpx
E-UTRIP
Prikaz medene masaže dlani. Desno Nina Ilič. FOTO: Zavod Eneja.
Aktualno Narava & zdravje Novice Starševstvo Zdravje

Prvi seminar Medena masaža za otroke v Kočevju ponudil marsikaj!

Kaj se je na področju razvoja apiterapije v Sloveniji dogajalo februarja 2023? Medena masaža za otroke!

V soboto, 25. februarja 2023 je v sodelovanju Podjetniškega inkubatorja Kočevje in Zavoda za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja potekal prvi seminar Medena masaža za otroke. Namenjen je bil licenciranim apiterapevtom, ki si želijo aktivno sodelovati v programih api-pedagogike v vzgojno-izobraževalnih organizacijah in nadgraditi svojo strokovno ponudbo apiterapevtskih dejavnosti.

Koža otrok (predvsem v predšolskem obdobju, pa tudi še kasneje) je prenežna za izvajanje medene masaže, ki je primerna za odrasle. Ravno zaradi tega sta Mestna občina Ljubljana in Zavod Eneja, v okviru Pedagoškega programa API vrtec, razvila posebno medeno masažo za otroke, ki je sestavni del strokovnega segmenta Apiterapija in sta s tem pionirja ne zgolj v slovenskem temveč tudi v svetovnem merilu. Vrtci in šole, ki delujejo po programih api-pedagogike, zagotavljajo nadstandard, ki pomeni prednost na področju zagotavljanja in uresničevanja pravic po Konvenciji o otrokovih pravicah v smislu uveljavljanja pozitivne obveznosti za telesno in duševno zdravje otrok ter zdravo okolje.

FOTO: Zavod Eneja.

Osemurni seminar je zajemal razvojne potrebe otrok in razvojno podporo z apiterapijo, pravno odgovornost in varnost, med in priložnosti njegove uporabe, metodologijo, pripomočke, razvoj motoričnih in kognitivnih veščin z medeno masažo za predšolske otroke, obravnavo api-čuječnosti in medene masaže ter interaktivno delavnico in praktični preizkus.

Apiterapevti, usposobljeni po programu Medena masaža za otroke, so pridobili znanja in veščine za samostojno izvajanje medene masaže za otroke in strokovna znanja, s katerimi lahko nudijo apiterapevtsko podporo v razvoju kognicije in motorike, pa tudi podporo na socialno-emocionalnem področju razvoja otrok.

Nina Ilič, NPK apiterapevtka

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki