fbpx
E-UTRIP
FOTO: Vasja Marinč.
Aktualno Kočevje Narava Narava & zdravje

Prostovoljna akcija sadnje dreves Pomladimo gozdove 2022 PRESTAVLJENA!

Do zadnjega smo upali,  da se bo vremenska napoved toliko izboljšala, da bi lahko akcijo Pomladimo gozdove 2022 izpeljali v soboto 2. aprila. Toda žal vam sporočamo, da je vseslovenska prostovoljska akcija sadnje dreves preložena za teden dni na 9. april. Nismo upali tvegati z vremenom, ker napovedi niso najboljše.
Vse ostalo ostaja nespremenjeno, tudi to, da se na zbirnih mestih, objavljenih na spletni strani, dobimo ob 9.00 uri.

Družba Slovenski državni gozdovi (SiDG) skupaj s partnerji projekta po dveletnem premoru organizira tradicionalno vseslovensko prostovoljsko akcijo sadnje dreves, v okviru katere bodo obnavljali v naravnih ujmah poškodovane gozdove. Akcija z naslovom »Pomladimo gozdove 2022« bo potekala v soboto, 9. aprila med 9.00 in cca 11.00 uro na šestih lokacijah po Sloveniji.

SiDG prostovoljce vabi, da se gozdarjem pridružijo na eni od sledečih lokacij:

  • Novi Lazi pri Kočevski Reki
  • Trata pri Škofji Loki
  • Trojane
  • Rakov Škocjan
  • Trnovo v Trnovskem gozdu
  • Kidričevo.

Za vsako od lokacij je na spletni strani SiDG objavljeno zbirno mesto, informacija o dostopu in geografskih koordinatah. Na spletni strani se zaradi lažje organizacije zbirajo tudi prijave udeležencev.

Dodatne informacije: pr@sidg.si

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki