fbpx
E-UTRIP
Foto: SiDG.
Aktualno Gospodarstvo

Prostorska prerazporeditev zaposlenih na SiDG

V družbi SiDG je prišlo do prostorske prerazporeditve zaposlenih, ki trenutno delajo na lokaciji Reška cesta v Kočevju (nekdanji Intersocks). Na to lokacijo se je SiDG začasno preselil, saj je prejšnje poslovodstvo načrtovalo obnovo objekta Marof v Kočevju, ki je bil kupljen leta 2021, obnova pa bi morala biti po prvotnih načrtih končana do konca leta 2022, vendar v tem času ni bila niti pričeta. Ker je ocenjeni strošek obnove (več kot štiri milijone evrov) za 2,5-krat presegel prvotno načrtovani znesek, zaradi negotovih razmer v gradbeništvu pa končne cene in roka obnove objekta sploh ni mogoče predvideti, se je poslovodstvo odločilo, da bo najprej optimiziralo uporabo poslovnih prostorov, ki jih že ima v lasti ali dolgoročnem najemu in so bili do sedaj slabo izkoriščeni.

Večina zaposlenih (31) se bo preselila na sedež hčerinskega podjetja Snežnik iz Kočevske Reke, kjer razpolagajo s presežkom pisarn, del v prazne lastne prostore SiDG Logistike v Kočevju, kjer se že nahajajo zaposleni Poslovne enote Kočevje in tehnična služba, del pa na lokacijo v Sinji Gorici, kjer je SiDG leta 2022 dolgoročno (za 15 let) najel 851 m2 novih poslovnih prostorov, kar močno presega trenutno število zaposlenih na tej lokaciji.

V SiDG je 375 zaposlenih. Na lokacijo Sinja Gorica se bo od zaposlenih, ki prihajajo iz območja Kočevja in Kočevske Reke (gre za primere, ko je kraj bivanja od delovnega mesta z javnim prevozom skupaj s čakanjem v primeru prestopanja v eno smer oddaljen 1,5 ure ali več), vozilo 11 zaposlenih, od katerih dva opravljata večinoma terensko delo na območju cele Slovenije.

Odločitev, katere službe se bodo preselile na katero lokacijo, je bila sprejeta izključno glede na:

  • potrebe delovnega procesa,
  • obseg sodelovanja s poslovnimi partnerji in ostalimi deležniki, ki večinoma gravitirajo na osrednjo Slovenijo,
  • pokrivanje terenskega dela vseh poslovnih enot,
  • z novo razporeditvijo služb in sektorjev pa smo zasledovali tudi prostorsko konsolidacijo zaposlenih na eni lokaciji.

“Vse to bo vodilo v večjo učinkovitost delovnega procesa, ki bo vodila v doseganje boljših rezultatov družbe SiDG, so nam danes sporočili iz družbe SiDG.

Glede na zgoraj navedene razloge je bila sprejeta odločitev, da se na lokacijo v Sinji Gorici preseli služba za informatiko (del ga že deluje na tej lokaciji, služba pa pokriva potrebe zaposlenih po celi državi), služba za kakovost in standarde poslovanje (ki terenske nadzore opravlja po celi Sloveniji), sektor za nepremičnine (katerega večina že deluje v Sinji Gorici), vodstvo sektorja za gozdarstvo (ki pokriva potrebe vseh poslovnih lokacij družbe, v osrednji Sloveniji pa so tudi vse institucije, s katerimi ta sektor sodeluje) in sektor za prodajo (trenutna lokacija v Kočevju je zelo oddaljena iz centra vseh kupcev, v poslovni enoti Kočevje je zgolj 15% vseh kupcev, kar ne omogoča optimalne komercialne dejavnosti družbe).

V Kočevju poleg Poslovne enote Kočevje in tehnične službe (v katerih je skupaj zaposlenih okoli 80 oseb) ostajajo sektor za splošne zadeve in sektor za finance, računovodstvo in kontroling, pojasnjuje vodstvo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki