fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Prižig lučk v Ribnici

S pritiskom na gumb je Ribnica postala naravnost pravljična. Prižig lučk je bil sprva načrtovan za petek, 1. 12., a se je narava odločila drugače. Deževje in močan veter, ki sta povzročila kar nekaj nevšečnosti in škode, sta praznični prižig lučk prestavila na nedeljo. Ponoči pa je zapadlo ravno toliko snega, da je bila kulisa še toliko bolj pravljična. 3, 2, 1 … in župan Samo Pogorelc je naredil uvod v najbolj zabaven del leta.

V ribniškem gradu se je zbralo lepo število ljudi. Razigrani in veseli otroci so hiteli k lesenim jelkam in iskali okraske, ki so jih naredili v šoli ali v vrtcu, starši pa so jih s ponosom ogledovali. Rdeča nit letošnje okrasitve je ravno rokodelstvo in poklon znameniti ribniški ‘rajti’.

Okrog 17. ure je župan nagovoril zbrane obiskovalce in jih pozval k sodelovanju ter povezovanju. Povedal je, da je drsališče, ki ga letos ne bo, na seznamu dejavnosti za prihajajoče leto. Občanom je zaželel lepe in mirne praznike ter jih povabil k pestremu dogajanju. S pritiskom na velik rdeč gumb je grad postal še bolj pravljičen, Škrabčev trg pa je razsvetlila vrsta osvetljenih ‘rajt’. V gradu so najmlajši lahko prisluhnili pravljici, medtem ko so malce starejši uživali v melodijah lokalne skupine Koral 45 Lightning.

Obiskovalci so se lahko pogreli s toplimi napitki in se tudi posladkali. Če se boste sprehodili skozi praznično kuliso ribniškega gradu, se ustavite tudi pri jelki želja in dobrih misli. Vabljeni, da napišete nekaj lepih besed. Teh ni nikoli preveč.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki