fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Novice Ribnica Zanimivosti & Zabava

Pri Urški bodo v nedeljo že devetindvajsetič vlekli meh

Klub harmonikarjev Urška iz Zamostca, ki je bil ustanovljen leta 1997, bo v nedeljo s pričetkom ob 15. uri na letnem vrtu gostilne Urška pripravil že 29. tekmovanje harmonikarjev Urška 2021.

Največja tovrstna prireditev na območju zahodne Dolenjske je zaradi trenutnih epidemioloških razmer dolgo visela v zraku, organizatorji pa so ji na zadnjem sestanku pred dvema tednoma le prižgali zeleno luč.

Tekmovanje bo potekalo v štirih starostnih kategorijah, harmonikarji pa bodo meh vlekli za dve prestižni nagradi, in sicer za naj harmonikarja Urške 2021 in Suhorobarskega prvaka 2021. Tudi letos je za najboljše unikatna priznanja, za naj harmonikarja prvič v podobi Ribničana Urbana s krošnjo na ramah, narejena iz lesa prispeval rezbarski mojster Drago Košir, podeljeni bodo tudi pokali.

“Covid 19 je povsem ohromel delo kluba, srečanja in nastopov je bilo tako lani kot letos bore malo. Tokratno tekmovanje pa ne bo štelo kot izbirno za nastop na Ljubečni, kjer vsako leto izbirajo najboljšega slovenskega harmonikarja,” je dejal Franc Lesar, predsednik kluba harmonikarjev Urška.

Pijave za udeležbo spremljajo do začetka tekmovanja na telefonsko številko 041 591 133 oziroma na 01 8366 128. Po tekmovanju sledi druženje s harmonikarji.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki