fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Zdravje

Predstavitev spremenjene organizacije dela v ambulantah v ZD Kočevje

ZD Kočevje uvaja spremembe glede dela v posameznih ambulantah. V nadaljevanju…

Splošne in specialistične ambulante

Delo v splošnih ambulantah bo potekalo po spremenjenem režimu. Delal bo le en zdravnik po razporedu. Urnik dela bomo prilagajali sproti.

Za naročanje receptov, napotnic in urejanje bolniških staležev bo ves čas delavnika odprta telefonska številka vašega osebnega zdravnika. Dosegljivi bodo tudi preko e-pošte.

Ginekološka ambulanta

Do nadaljnjega bodo v ginekološki ambulanti ZD Kočevje izvajali samo:

  • preglede vseh nosečnic

  • nujna stanja, ki zahtevajo takojšnjo obravnavo (hude bolečine, močne in podaljšane krvavitve).

V kolikor imate ginekološke težave, ki zgoraj niso naštete, Vas naprošamo, da NAJPREJ POKLIČETE v ginekološko ambulanto ali pošljete e-sporočilo.

Otroški dispanzer

Do nadaljnjega deluje otroški dispanzer samo v dopoldanskem času.

Za naročanje receptov, napotnic in urejanje bolniških staležev bo ves čas delavnika odprta telefonska številka: 01-893-90-18. Dosegljivi bodo tudi preko e-pošte.

Laboratorij

Do nadaljnjega v laboratoriju ne izvajajo:

  • referenčnih preventivnih preiskav,
  • samoplačniških storitev,
  • sistematike otrok.

Izvajajo le:

  • nujne preiskave nosečnic,
  • nujne preiskave pacientov, napotenih s strani zdravnikov,
  • odvzem krvi bolnih otrok bo potekal v otroškem dispanzerju (izolacija),
  • OGTT preiskava nosečnic se bo izvajala v ginekološki ambulanti.

Za informacije lahko v času delovnika pokličete na tel. številko: 01-893-90-12. Laborantka Vas bo preko telefonske linije usmerila in podala navodila.

Organizacija dela v NMP

Od 9. 3. 2020 dalje do preklica so vrata ambulante Nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu Kočevje zaprta. Pozvonite, preko mikrofona povejte, zakaj ste prišli. Ne vstopajte brez poziva.

Fizioterapija

Do nadaljnjega je fizioterapija zaprta. Odpadejo vse fizioterapevtske obravnave, prav tako delovna in razvojna nevrofizioterapija. Do nadaljnjega je ustavljeno tudi naročanje. O terminu nadaljnje obravnave vas bodo obvestili naknadno.

Zobne ambulante

Do nadaljnjega je delo zobozdravstvenih ambulant v ZD Kočevje popolnoma ustavljeno. V kolikor imate težave (od ponedeljka, 16.3.2020 naprej) za nadaljnja navodila pokličite tel. številko: 01-893-90-52. Dosegljivi bodo med 8:00 in 12:00 ter 14:00 in 18:00. Med vikendom se v primeru težav obrnite na dežurno ambulanto v ZD Ljubljana (tel. 01-47-23-718).

ZD Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki