fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina

Praznovali so tudi v Sodražici

Oktobrsko praznovanje občinskih praznikov so po Kočevju, Loškem Potoku in Ribnici minuli petek sklenili še v Sodražici. Tam so za svoj praznik določili datum iz daljne preteklosti, to je 30. oktober, ko jim je Marija Terezija leta 1784 dodelila pravice do tedenskih sejmov.

Na osrednji prireditvi je župan Blaž Milavec spomnil, da je bila odločitev o ustanovitvi občine modra in premišljena odločitev, ter v nadaljevanju omenil, kaj je bilo v zadnjem času, ki ni bil najbolj naklonjen za večje naložbe, postorjeno v lokalni skupnosti. Poudaril je, da so za napredek zaslužni prav vsi občani, ustanove, društva, organizacije. Na prireditvi so podelili tudi letošnja priznanja.

Plakete in priznanja

Zlato plaketo Občine Sodražica sta prejeli PGD Gora in PGD Zamostec ob 100-letnici njunih ustanovitev. Priznanje občine Sodražica so prejeli Danica Benčina, za dolgoletno prizadevnost in predanost suhorobarski obrti, Jan Divjak in Laura Zajc za osvojeno bronasto medaljo na Evropskem prvenstvu v ju-jitsu v Grčiji v kategoriji U16, Sara Divjak za osvojeno srebrno medaljo na Evropskem prvenstvu v ju-jitsu v Grčiji, v kategoriji duo ženski pari, Janko Divjak, trener ŠK Sibor, za desetletno delo v ju-jitsu v Sodražici in zasluge za uspehe članov kluba, Peter Levstek za dolgoletno prizadevno delo za razvoj občine in Gore ter Olga Bregar za dolgoletno aktivno delo v Društvu upokojencev Sodražica.

Na presenečenje vseh je Aljaž igral na harmoniko

Kulturni program je obogatel nastop tenorista, sicer domačina Aljaža Vesela in njegove izbranke,sopranistke Gabrielle Colluto. Aljaž je na presenečenje vseh v roke vzel harmoniko. Skupaj sta zapela 25 slovenskih ljudskih uspešnic, s katerimi je Aljaž Slovenijo predstavljalna internacionalnem festivalu “Dein Lied” v Bad Windsheimu v bližini Nürenberga v Nemčiji.

Aljaž, Gabrielle z Nadjo Zobec Krže, novinarko in moderatorko večera.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki