fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Šport

Praznik teka v Dolenji vasi

V organizaciji Športno-turističnega društva Lončar, ki je bila odlična in pohvaljena s strani vseh udeležencev, je v Dolenji vasi potekala tradicionalna prireditev Lončarija teče. Poleg osrednjega teka v absolutni konkurenci, na katerem je nastopilo 87 moških in 24 žensk, je organizator v dopoldanskih urah pripravil daljši tek, trail dolg 24 kilometrov z imenom Potičnica.

Pri moških je med 33 tekmovalci prvi ciljno črto prečkal Tomaž Zamdič iz Novega mesta, pri ženskah pa prav tako Novomeščanka Klavdija Korelec. Tek je bil priložnost tudi za najmlajše, nekoliko starejše in seveda najstarejše tekače.

V skupini Žvrgolček na 200 metrov je pri fantih zmagal Vito Koprivec, pri deklicah pa Mila Atlešek. Na 300 metrov sta slavila Lovro Mužan Vidic in Kaja Šilc. Na 600 metrov sta bila najhitrejša Nejc Centa in Klara Arko, na 2000 metrov pa Filip Komadir in Ela Križan.

Zmaga v Sevnico, na progi tudi župan

Najhitrejši v absolutni konkurenci je bil Jakob Medved iz ekipe Šport je tek. Drugi je bil Miha Pavšič iz Sevnice, tretji pa Mihael Marinič iz Ljubljane. Pri ženskah je slavila Barbara Glažar iz Novega mesta, druga je bila Ema Šiber iz ekipe Šport je tek, tretja pa Barbara Zore Strojan (Pro volt). Letos se je na progo podal tudi ribniški župan Samo Pogorelc. Tek je končal kot 40., torej v zlati sredini. Po končanem teku je sledilo tradicionalno rajanje. »Uspelo nam je. To je bil praznik športa. Počaščeni smo z velikim obiskom, Dolenja vas je bila veliko mesto,« je povedal Jaka Kaplan, predsednik ŠD Lončar.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki