fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Občina

Posodobljen povzetek vseh aktivnosti in ukrepov v občini Kočevje

Povzetek sprejetih lokalnih ukrepov in izvajanje aktivnosti v občini Kočevje, za omejitev širjenja okužbe in pomoč občanom:

Telefonska št. 070 183 048 za interventno oskrbo starostnikov in rizičnih skupin prebivalcev z dostavo paketov živil in zdravil je odprta od ponedeljka do petka, med 8. in 12. uro. Dostava je brezplačna.

Telefonska št. 083 821 762 s splošnimi informacijami za prebivalce občine Kočevje v času epidemije je odprta od ponedeljka do petka, med 10. in 14. uro. Prostovoljci Civilne zaščite Občine Kočevje na rednih terenskih obhodih neposredno informirajo prebivalstvo in ponudnike blaga ter pomagajo pri uveljavljanju preventivnih ukrepov.

ZD Kočevje nudi psihološko podporo v duševni stiski ob soočanju z epidemijo. Na voljo je telefonska št. za odrasle (040 314 564) in številka za otroke oz. starše (01 893 11 08).

ZD Kočevje ob sumu na koronavirus občane poziva, da pokličejo na telefonsko št. 040 314 547. Splošne informacije ZD Kočevje o koronavirusu so občanom na voljo na št. 040 524 849.

Starši iz kritičnih sektorjev, ki nujno potrebujejo varstvo otrok, se lahko za pomoč pri organizaciji varstva obrnejo na e-naslov kristina.krkovic@kocevje.si, s podatki o otroku in poklicu.

Računalniška oprema in povezava do spleta za pouk na daljavo je družinam, ki so jo potrebovale, zagotovljena z uporabo opreme šol, Občine Kočevje in donatorjev iz lokalnega okolja.

Rdeči križ Kočevje s pomočjo prostovoljcev in v sodelovanju s CDS skrbi za pomoč socialno ogroženim družinam z delitvijo in dostavo paketov pomoči. Vseh donatorjem se zahvaljujemo za pomoč ljudem v stiski.

Rdeči križ Kočevje zbira mrežo prostovoljcev za pomoč občanom na e-naslovu kocevje@gmail.com, za več informacij pokličite na 041 780 771 (Vanja Bunderla).

Komunala Kočevje je iz preventivnih razlogov začasno spremenila način delovanja, začasno je npr. ukinjen odvoz kosovnih odpadkov, Zbirni center Mozelj je odprt za nujne primere. Oskrba z vodo poteka nemoteno.

Sprejet je Odlok o omejitvah pri izvajanju pogrebne in pokopališke dejavnosti, ki velja do preklica in med drugim opredeljuje izvedbo žalnih slovesnosti v najožjem družinskem krogu, v trajanju največ pol ure. 

Prepovedana je uporaba javnih otroških igrišč, vseh javnih športnih in drugih objektov ter površin v lasti občine. Zaprto je tudi planinsko parkirišče v Podgorski ulici. Umaknjena so kolesa za javno izposojo, začasno je ukinjeno plačljivo parkiranje.

Prepovedana je uporaba odprtega ognja v naravnem okolju na območju občine Kočevje, z namenom zagotavljanja pripravljenosti PGD.

Civilna zaščita Občine Kočevje z zaščitno opremo oskrbuje najbolj izpostavljene nujne službe in opravlja razkuževanje kritičnih točk na javnih površinah, kjer prihaja do dotika (npr. tipke bankomatov). Za razkuževanja večstanovanjskih stavb skrbijo upravniki ali stanovalci sami.

Vstop v ZD Kočevje je mogoč le prek TRIAŽNE TOČKE na parkirišču pred novo urgenco, kar velja tudi za zaposlene v ZD Kočevje in Domu starejših občanov Kočevje.

Lekarna Kočevje deluje po spremenjenem delovnem času in režimu dela. Med tednom je odprta od 7. do 19. ure, v soboto pa od 7. do 13. ure.

Zavod Jutro je zaradi zajezitve širjenja koronavirusa in varnosti tako uporabnikov kot zaposlenih sprejel dodatna navodila postopkov izvajanja socialnovarstvene storitve pomoč na domu.

Občina Kočevje in javni zavodi ter službe, katerih ustanoviteljica je, so za stranke dosegljivi preko elektronske pošte. Kontakte zaposlenih na Občini Kočevje najdete v imeniku. Po elektronski poti delujeta tudi Upravna enota in Sodišče v stavbi Občine Kočevje. Delo poteka v skladu z ZZUSUDJZ.

Občina Kočevje s Podjetniškim inkubatorjem Kočevje in RC Kočevje Ribnica pripravlja lokalne ukrepe za pomoč podjetjem, podjetnikom in obrtnikom (»Kočevje ukrepa«). Z aktualno problematiko se ukvarja tudi Urbact projekt iPlace za trajnostni razvoj lokalnega podjetništva, v katerega je Občina Kočevje vključena kot partner.

Župan je izdal sklep o začasnem odlogu plačila najemnin za poslovne prostore, ki so v lasti Občine Kočevje.

Lokalni pridelki in izdelki so na voljo za nakup v Zadrugi zakladi Kočevske. Občani naročilo oddajo preko telefona ali e-pošte in prevzamejo paket izdelkov v trgovini, možna je tudi dostava. Ob sredah je odprta tudi Tržnica Kočevje (zunanji del, obvezna uporaba rokavic in mask).

Lokalno podjetje Recinko z lastno proizvodnjo zagotavlja možnost nakupa pralnih mask, ki so na voljo v Zakladnih Kočevske. Maske niso namenjene za zdravstvene delavce, temveč za splošno rabo v zaprtih javnih prostorih, kot določa nošenje odlok vlade RS.

Župan in Štab civilne zaščite Občine Kočevje se zahvaljujeta vsem prostovoljcem in drugim kritičnim službam, ki skrbijo za delovanje naše lokalne skupnosti v teh časih, ter še posebej vsem zdravstvenim delavcem. Iskrena hvala tudi vsem donatorjem hrane, računalniške opreme za šolarje, zaščitne opreme in drugih sredstev. Velika hvala pa tudi vsem vam, ki upoštevate navodila o omejitvi stikov in izvajanju preventivnih ukrepov!

KLJUČNE TELEFONSKE ŠTEVILKE:

Informacije za občane v času epidemije: 083 821 762

Interventna oskrba občanov z živili in zdravili: 070 183 048     

ZD Kočevje vstopna točka, odvzem brisov: 040 314 547
ZD Kočevje informacije o koronavirusu: 040 524 849

ZD Kočevje psihološka podpora v stiski: 040 314 564

Katja Godeša, Občina Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki