fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Kronika Novice Občina Ribnica

Poslovil se je Borut Troha

Prijatelje, znance, zaposlene na Finančni upravi RS v Kočevju, tudi rokometne vrste, je prešinila novica o smrti Boruta Trohe, ki je 18. maja letos dopolnil 59 let. Čeprav je zadnje leto nesel breme krute bolezni, so gasilci PGD Zamostec, še posebej pa njegovi kolegi iz sodraškega občinska sveta, s katerimi je od leta 2010, v treh mandatih tvorno pomagal soustvarjati boljše v tej lokalni skupnosti, verjeli, da bo Borči, kot so ga ljubkovalno klicali, le zmogel premagati usodo. Ta je najbolj prizadela soprogo Renato ter hčerko in sina. Od njega so se poslovili včeraj ob 16. uri na pokopališču v Sodražici.

Vso svojo poklicno pot je posvetil davčnemu sistemu – sprva v Ribnici, kjer je opravljal dela, povezana z davčnim postopkom, odmerami in izterjavo. Nazadnje je bil zaposlen na Finančnem uradu v Kočevju. Poleg predanosti delu je v svoji mladosti življenje posvetil predvsem športu. Bil je aktiven član Rokometnega kluba Ribnica, do leta 1985 pa je bil celo kot eden bolj perspektivnih članov slovenske mladinske reprezentance. Vrsto let je nesel majico članske ekipe Inles Rika, ki je takrat nastopala tudi v drugi jugoslovanski ligi. Zaradi poškodbe je prehitro končal svojo aktivno športno pot, kljub temu pa je ostal do konca vključen v športno, zlasti rokometno dogajanje kot trener mladinskih skupin doma v Sodražici in v sosednji Ribnici in tudi kot rokometni sodnik. Tudi sicer je bil športnik po srcu in duši. Poleg športnega duha, so besede župana Blaža Milavca na žalni seji občinskega sveta Sodražica, so ga odlikovali občutek za sočloveka, sodelovanje in pripravljenost za pomoč. Vedno je bil veder in tudi življenjske težave in izzive je sprejemal z veliko mero zdravega humorja, sproščenosti in pozivnega duha. Prav zato je v njegovih zrelejših letih našel izzive in svoje poslanstvo v delu pri gasilcih. Kot član in potem funkcionar PGD Zamostec in Gasilske zveze, je ogromno ur žrtvoval za vodenje in urejanje financ društva, zlasti v zadnjem času pa je s finančnega vidika vodil največjo investicijo društva – obnovo in dozidavo gasilskega doma. Žal mu ni bilo dano, da bi dočakal slovesno odprtje.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki