fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo PR

Poravnava svetuje: Čim prej zahtevajte vračilo denarja, da ne boste ostali brez vsega!

Ste že vplačali počitnice? Ste mogoče rezervirali hotel, kupili letalske karte ali pa ste si kako drugače želeli, kar se da hitro, zagotoviti zaslužen dopust? Potovanja so odpovedana, stanje zaradi korona virusa pa je nejasno, nestabilno in nihče ne ve kaj nas čaka v prihodnje. Gre za eno najhujših kriz, turizem pa je trenutno “mrtev”.

Poravnava vam svetuje, da svoj vplačan denar čim prej zahtevate nazaj. To je, med drugim vaša pravica in pa tudi edina pametna odločitev s katero si ne boste škodovali.

Seveda je razlog za krizo povsem drugačen, kot je bil pri drugih krizah, zato obstaja tudi več možnosti, da se bo stanje popravilo bistveno hitreje, kot se predvideva. A kljub vsemu, gre za vaš denar, zato ne odlašajte in ga kar se da hitro zahtevajte nazaj. To storite pisno, da boste imeli dokazilo o svojem zahtevku.

Kakšne so pravice potrošnika?

Kot potrošnik imate v primeru odpovedi potovanja, dopusta, … pravico zahtevati:

  • vračilo kupnine v celoti vplačanega zneska,
  • da se vam omogoči dopustovanje takoj, ko bo to mogoče,
  • ali pa, da se vam omogoči dopustovanje kasneje in se vam izda dobropis ali vavčer.

Turistične agencije in drugi ponudniki vam ne smejo vsiljevati nobene izmed drugih opcij ali pa vam jo predstaviti kot edino možnost. Samo vi se lahko odločite za katerokoli izmed možnosti.

V primeru tožb bo zagotovo prihajalo do izigravanja potrošnikov in tako marsikdo ne bo prejel vračila svojega denarja. Tožbe pa so še toliko bolj negotove ravno zaradi nepredvidljivega ravnanja družb v teh časih.

Poravnava.si

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki