fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo

Ponudba del na študentskem servisu Mjob je precej manjša, kot je bila lani v istem obdobju

Na spletni strani imajo kar 50 % manj študentskih del, kot so jih imeli pred koronavirusom. Največji upad beležijo na področju turizma in promocij. Študenti in dijaki se najbolj zanimajo za dela v trgovinah, administraciji, delo v pisarni, promocijah, animacijah, fantje pa se zanimajo tudi za dela v skladišču.

Večina podjetij ima svoje redne zaposlene delavce še na čakanju in posledično ne nudijo študentskega dela. Nekatera podjetja pa so morala svoja vrata zapreti, kar vpliva na zmanjšanje študentskega dela. Tudi ponudbe v gostinstvu so se zmanjšale v primerjavi s prejšnjim letom.

Urne postavke se gibljejo od 5,40 € do 9 € bruto. Najbolj ostajajo plačana terenska dela- anketiranje, dela, ki zahtevajo specifična znanja- delo z računalnikom, programiranje, prevajanje. Zaznati pa je tudi, da promocije in gostinstvo izstopajo od povprečja.

K.N.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki