fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Ponovni napad medvedke: “Ostalo nam je le še pet ovac”

Kočevski policisti so tekom vikenda obravnavali napad medveda na drobnico, kar smo izpostavili v policijskem poročilu. Oglasila se nam je bralka iz Borovca pri Kočevski Reki in nam zaupala podrobnosti o napadu, ki se je zgodil na domačiji njenega očeta.

»Prvič je medved prišel med ovce v ogrado pred približno enim mesecem. Medved je takrat napadel in ubil štiri ovce, preostale so se razbežale v gozd, tako da jih je oče komaj pripeljal nazaj,« nam je povedala bralka. Napadi so se stopnjevali. Šlo naj bi za medvedko z dvema mladičema. »Vsi ostali napadi so se zgodili v staji. Podrla je vrata, vstopila in napadla. Trije napadi so se zgodili v staji, eden pa v ogradi.«

Ovce predstavljajo pomemben vir prihodka njenega očeta, je povedala. Za čredo skrbi že 30 let, od 40 ovac jih je zdaj ostalo le še pet.

»Medvedka je ubila tudi 20 kokoši. Zdaj je oče ostal še brez njih. Lovci pridejo in popišejo število pobitih živali, in to je vse. Policisti so poklicali za zapisnik. Pri prvem napadu so nam policisti naročili, da jih moramo poklicati. Pri drugem napadu pa so nam sporočili, da nimajo tukaj kaj početi, ker gre za žival in ne človeka. Po četrtem uboju so ukrepali in izdali nalog za odstrel,« je pojasnila prebivalka Borovca. Dodala je, da so to medvedjo družino opazili tudi podnevi v vasi.

Priznala je, da je oče zaradi ponovnega poboja zelo prizadet.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki