fbpx
E-UTRIP
FOTO: Romana Novak.
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Zdravje

POMAGAJMO NAŠI KATARINI

Gotovo vas je že nagovorila. Morda preko valov Radia Univox, morda preko lokalnega časopisa ali v oddajah TV Kočevje. Morda ste jo spoznali na Ljudski univerzi Kočevje. To je tisto prijetno dekle z nalezljivim nasmehom.

Katarina Turkovič se je rodila decembra 1979. Odraščala je z dvema sestrama, sestričnami in bratranci. V srednji šoli je spoznala svojo ljubezen. Z Joškom imata dva otroka in sta še vedno nerazdružljiva. Vedno jo je privlačilo novinarstvo, pisanje, moderiranje dogodkov. Ima dober občutek za komunikacijo in delo z ljudmi.

Polna entuziazma za udejanjanje poslovnih idej in življenjskih ciljev je neko noč, oktobra 2019, povsem brez predhodnih znakov, doživela epileptični napad. Preiskave so pokazale ogromen rakav tumor v glavi. Sledila je operacija, tumor uspešno odstranjen. Obsevanje in kemoterapija sta dala dobre rezultate in želja po povratku v življenje, kot ga je poznala, se je zdela uresničljiva. S hvaležnostjo v srcu in neverjetno strastjo se je podala novim zmagam naproti.

Spomladi 2021 pa se je poslabšalo. Mravljinci v rokah, kasneje nogi so nakazali ponovno potrebo po kemoterapiji, ki je potekala celih 6 mesecev, do letošnjega februarja. Tokrat stanje ni obetavno, a volja ostaja. Kombinacija močnih zdravil ni dovolj. Katarina ne zmore premikati polovice telesa. Potrebuje stalno oskrbo. Za pomoč pri premiku invalidskega vozička iz nadstropja v pritličje imajo najeto posebno napravo, ki Katarini omogoča dostop do dvorišča in s tem svežega zraka. Joško kot voznik avtobusa trenutno dela polovični delovni čas, da lahko skrbi za ženo in z njo preživi čim več svojega časa. Položnice pa se kopičijo. Dodatni stroški oskrbe (nekaj sto evrov mesečno) so veliko višji, kot si lahko predstavlja zdrav posameznik in presegajo njihovo finančno zmožnost.

Do konca junija poteka dobrodelna akcija »Pomagajmo naši Katarini«. Znesek po svoji zmožnosti lahko nakažete na tekoči račun Rdečega križa Kočevje:

Območno združenje Rdečega križa Kočevje
TZO 47, 1330 Kočevje

Namen: Pomoč Katarini

TRR: SI56 0232 0001 9550 743

Sklic: 00 022022

Katarina Turkovič je bila tudi del našega uredništva. FOTO: Romana Novak.

Vsa zbrana sredstva bodo namenjena izključno za plačilo računov oskrbe in pripomočkov za lažje življenje naše Katarine in njene družine, ki si ni nikoli predstavljala, da se bodo primorani soočiti s tako težko boleznijo.

M. O., Ljudska univerza Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki