fbpx
E-UTRIP
Aktualno Avto-moto Novice

Po dežju blagoslov motoristov pri Novi Štifti

Po dveh leti mirovanja oziroma pogojev, ki so jih krojile kovid razmere, so pri Novi Štifti naposled tako kot leta prej močno brneli motorji dvokolesnikov, vonj po bencinskih hlapih se je čutil daleč naokrog.

Tradicionalni, že 24. blagoslov motoristov in njihovih jeklenih konjičkov je po maši v cerkvi Marije vnebovzetne tudi tokrat opravil pater Niko Žvokelj, ustanovni član Motorističnega kluba Ribničan, ki se je pred 17-imi leti preimenoval v društva Motoristi za Motoriste (MzM). Tako je postalo vseslovensko, njegovi člani pa solidarnostno pomagajo ponesrečenim in svojcem pokojnih motoristov, velik poudarek je tudi v preventivnemu delovanju.

Niko, ki je tudi vneti »bajker«, je v pridigi poudaril, da letošnje geslo obreda »Z vami smo« vabi, da se zavedamo tistih sorodnikov, prijateljev in znancev, ki sami ne zmorejo skozi življenje. Biti z njimi, jih spodbujati in predvsem opozarjati, da nesreča lahko doleti vsakogar izmed nas, motoristi so pri tem ena najbolj ranljivih skupin, udeleženih v prometu, so v dopoldnevu pod krošnjami tristoletnih lip oznanjali tudi Pavle Hočevar, nekdanji prednik društva Motoristi za motoriste, sedanji predsednik Valentin Sojar in Marjan Cimprič, pomočnik komandirja Policijske postaje Ribnica.

Obreda se je udeležilo okli 600 ljudi, med njimi je bilo nekaj več kot 350 motoristov.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki