fbpx
E-UTRIP
Lovro Ćirović, v sredini, je bil najuspešnejši posameznik mitinga v Ribnici.
Aktualno Plavanje Ribnica Šport

Plavalni klub Ribnica: Vikend, ki dolgo ne bo šel v pozabo

Za člane Plavalnega kluba Ribnica je bil minuli vikend izjemno uspešen, saj so nastopali tako v domačem kraju, kjer je potekal tradicionalni Plavalni miting Ribnica 2021, kot tudi v Kranju, na mednarodnem mitingu Start 2021. Dve plavalki pa sta v majicah državne kadetske reprezentance nastopili v Beogradu, na mednarodnem tekmovanju Comen Cup 2021, v konkurenci več kot 300-ih najboljših plavalcev iz 18-ih držav Mediteranskega območja.

Beograjski uspeh

Marta Arko je zmagala na 200 metrov prosto in se močno približala normi za nastop na poletnem EYOF 2022, Olja Radivojević pa je zasedla 11. mesto. Skupaj sta plavali tudi v slovenski štafeti 4 x 100 prosto, ki je osvojila 5. mesto. V Kranju je blestel Filip Ćirović v svojih štirih nastopih(kravl, hrbtno, mešano in prosto) uvrstil v finale, na 100 mešano pa si je priplaval bronasto odličje. Uvrstitve v finalne nastope sta dosegla tudi Klemen Topolnik in Neli Škaper. 300 plavalcev se je borilo za prestižne uvrstitve na mitingu v Ribnici, gostitelji s 30-članskim zastopstvom pa so znova blesteli.

Prvo ime mitinga je bil Lovro Ćirović, ki je zmagal v vseh štirih sto-metrskih disciplinah programa, za nameček pa je dobil še finalno preizkušnjo na 100 metrov mešano, kjer je nastopilo 5 najboljših plavalcev posameznih kategorij.

Kmalu v Banja Luko

V finale na 100 m mešano sta se uvrstili tudi Tanko Polona, ki je bila na koncu tretja in Ajda Škaper, ki je osvojila 4. mesto. Obe sta prišli tudi do medalj, Ajda do bronaste na 100 metrov prosto in Polona do bronastih na 100 metrov hrbtno in 100 metrov prsno. O uspešnem nastopu in dobrem delu mladih ribniških plavalcev govori podatek, da so v 81-ih svojih nastopih odplavali prav toliko osebnih rekordov.

Konec prihodnjega tedna se vsi tekmovalci PK Ribnica odpravljajo na mini priprave v Banja Luko, kjer se bodo udeležili tudi mednarodne plavalne tekme »Plivaj srcem«.

Na treninge v Ljubljano in Delnice

Sicer je bil miting zadnja tekma ribniških plavalcev pred zaprtjem bazena, ki naj bi ga do sredine prihodnjega leta prenovili. Ob velikem razumevanju staršev in občine ter tudi vodstva kluba, bodo s treningi nadaljevali v Delnicah in v Ljubljani. »Pred nami je zaradi tega težko leto, a ne dvomim, da nam bo z veliko dobre volje uspelo obdržati vsaj enako raven plavanja. Vsa ta leta namreč dihamo kot ena družina. Tako bo ostalo tudi v prihodnje, saj je energija med nami tako močna, da nam nič ni težko postoriti,« je dejala Jerneja Škaper, ki je junija od Vinka Levstka prevzela vodenje kluba.

Do zamenjave je prišlo tudi na mestu glavnega trenerja, namesto Jušta Veličkovića je prvi mož stroke postal nekdanji reprezentant Nace Majcen, del strokovnega tima je tudi domačin Nejc Arko.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki