fbpx
E-UTRIP
(Foto: Dnevnik)
Aktualno Brez kategorije Novice Politika

Otrokom, ki imajo subvencionirano šolsko prehrano, dostava na dom?

V času epidemije so eni izmed najranljivejših skupin otroci, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin. Slednji imajo ponavadi v šoli subvencionirano prehrano. V času izobraževanja na daljavo pa te možnosti nimajo, zato je izjemno vprašljiva kvaliteta bivanja in šolanja v tem času. Ravno zato so poslanske skupine SD, Levice, LMŠ in SAB v ponedeljek, 26. 10., vložile predlog novele zakona o šolski prehrani, ki določa, da se otrokom tudi v času izobraževanja na daljavo zagotovi šolsko kosilo tako, da ga lahko osebno prevzamejo na šoli. V kolikor osebni prevzem ne bi bil možen, predlagajo, da lokalne skupnosti lahko organizirajo dostavo hrane tudi na dom. Stroške bo otrokom povrnila država. Prepričani so, da je ta ukrep nujno potrebno vzpostaviti ter tako vsaj malo olajšati stiske ob vsakodnevnem zagotavljanju toplega obroka otrokom.

Po statističnih podatkih v Sloveniji pod pragom revščine živi kar 41.000 mladoletnih otrok, z epidemijo pa so te številke verjetno še višje. V prvem valu epidemije je zaradi začasnega izobraževanja na daljavo iz naslova nerazdeljevanja šolske prehrane v državnem proračunu ostalo kar 11.788.000 evrov, navajajo poslanci.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki