fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Kočevje Narava & zdravje Novice Občina

Okrogla miza ob svetovnemu dnevu čebel v Kostelu

Ob svetovnemu dnevu čebel je v Kostelu potekala okrogla miza na temo pomena čebel in čebelarstva ter potencial razvoja čebelarskega turizma v Kostelu – Apiturizem. Pogovorni večer je potekal v organizaciji ZKT Kostel, Občine Kostel in Podjetniškega inkubatorja Kostel. Na njej so sodelovali Vlado Auguštin, svetovalec specialist za tehnologijo čebelarjenja na Čebelarski zvezi Slovenije, Tomaž Lovšin, tajnik Združenja Kočevski gozdni med in zaposlen na RC Kočevje Ribnica, Viktor Pešelj, predsednik Združenja Kočevski gozdni med, Jure Majerle, predsednik Čebelarskega društva Kočevje in Žarko Šnajder, lokalni čebelar iz Kostela.

Podžupan Občine Kostel, g. Miran Briški, je navzoče pozdravil in izpostavil izzive s področja čebelarstva, s katerimi se bi lahko v bodoče ukvarjali v Kostelu in prispevali k večji strokovnosti in razvitosti čebelarstva in čebelarskega turizma v občini. Izzivi so bili podlaga za diskusijo, preko katere so gostje izrazili svoja mnenja in predloge. Tako govorci, kot tudi slušatelji pogovornega večera smo bili mnenja, da je čebelarski turizem v občini še nerazvit in da je potrebno pristopiti k aktivnostim, oblikovanja turističnih produktov, urejanju tematskih poti ter učnih čebelnjakov. Več je potrebno narediti tudi na področju zavedanja pomena o čebelah, čebelarskih pridelkih in čebelarstvu, nujno je povezovanje s šolo in vrtcem. Večer je povezoval Uroš Jelenovič. Obiskovalci in gostje so se ob koncu večera posladkali na medeni degustaciji dobrot, napitkov in čebelarskih pridelkov iz medu.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki