fbpx
E-UTRIP
Aktualno Šport

Odmevni nastopi ribniških plavalcev in blesteči sestri Škaper

V soboto so ribniški plavalci nastopili na mednarodnem plavalnem mitingu Veronika v Kamniku. Ponovno so dokazali, da sodijo med najboljše, saj so skoraj v vsaki disciplini in vsaki kategoriji posegali po najvišjih mestih.

V kategoriji absolutno je Neli Škaper osvojila štiri medalje, in sicer zlato na 50 in 100 delfin, srebrno na 100 prosto in bronasto na 50 prosto. Teo Starc je osvojil drugo mesto na 100 prsno, Alessandro Amrožič pa tretje mesto na 100 hrbtno. Ajda Škaper in Polona Tanko sta ponovno stali druga ob drugi na zmagovalnem odru in prejeli kar nekaj medalj. Ajda je bila prva na 50 delfin, 50 in 100 hrbet ter druga na 50 prosto, Polona pa druga na 50 delfin ter dvakrat tretja na 50 prsno in hrbtno. Med mlajšimi sta bila uspešna tudi Taj Novak, ki je bil dvakrat tretji na 50 prsno in prosto ter drugi na 50 delfin, ter Martin Arko, ki je bil dvakrat tretji na 50 hrbtno in 100 prosto.

Štirje plavalci vseh kategorij in starosti v postavi Neli Škaper, Taj Novak, Polona Tanko in Martin Arko pa so odplavali še 4 x 100 mešano in precej kombinirano štafeto vseh disciplin ter zasedli odlično drugo mesto.

“Tekmovalni ritem se ne ustavi. Danes naši plavalci vseh selekcij odhajajo na petdnevne priprave v Čatež, potem pa jih v mesecu juliju čakajo še državna prvenstva. Šele po tem si lahko malce oddahnejo pred jesenskim začetkom priprav,” je povedla Jerneja Škaper, predsednica PK Ribnica.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki