fbpx
E-UTRIP
Samo Pogorelc ob obisku gradbišča z Urško Drofenik.
Aktualno Avto-moto Narava Narava & zdravje Novice Ribnica Šport Zdravje

Od maja naval na Kolesarski poligon

Po začetnih gradbenih delih in vidnemu posegu na delu zemljišča v obrtni coni Ugar, kjer je nekoč stal športni poligon, oris dobiva bodoči Kolesarki poligon – Pumptrack v Ribnici.

Danes je s podpisom pogodbe med Občino Ribnica in izvajalcem del, podjetjem Alliance ASE iz Ljubljane, narejen korak naprej na poti te pridobitve, ki bo končana že to pomlad.

Kot je obljubil ribniški župan Samo Pogorelc, bo športni objekt s 700 metri asfaltne površine, sestavljen iz asfaltiranih grbin in zavojev, med seboj ritmično povezani v krožno celoto, odprt predvidoma maja, po svoji zasnovi bo primeren za vse generacije, od vrtčevskih otrok (imeli bodo svoj poligonski kotiček) do najbolj izkušenih kolesarjev.

»Ribnica bo dobila največji kolesarski poligon v Sloveniji, ki bo poleg kolesarjenja primeren tudi za druženje in sproščanje,« je ob podpisu pogodbe težo projektu dala Urška Drofenik, predstavnica podjetja Alliance ASE. »Lani smo pridobili športni park, sredi poletja bo prenovljen Plavalni bazen, začela se bodo dela pri izgradnji športnega igrišča v Nemški vasi. Smo v športnem utripu, bi rekel,« je povedal Pogorelc ob obisku gradbišča (na sliki z Urško Drofenik). Vrednost investicije je ocenjena na 50 tisoč evrov.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki