fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina

Od danes naprej lahko oddate vlogo za sofinanciranje kastracije in sterilizacije!

Na spletni strani Občine Kočevje od danes lahko zasledimo objavo, da bo Občina tudi v letu 2023 sofinancirala stroške veterinarskih storitev za sterilizacijo in kastracijo lastniških psov in mačk. Akcija se bo izvajala v sodelovanju z Veterino za male živali Lesdog Vet in Veterinarsko postajo Kočevje, z namenom, da bi se zmanjšala populacija nezaželenih in zavrženih živali ter omejile kužne bolezni.

Posamezni lastnik oziroma gospodinjstvo lahko v letu 2023 uveljavlja subvencijo v višini 50 % nastalih stroškov veterinarske storitve kastracije ali sterilizacije za mačke in 30% za pse, in sicer za največ dve živali.

Do subvencije so upravičene fizične osebe, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • imajo stalno prebivališče na območju občine Kočevje;
  • so lastniki mačk/e ali psa/ov za katero/e uveljavljajo vlogo in je bila opravljena sterilizacija ali kastracija ter
  • je bila storitev opravljena od dneva objave poziva do 31. 5. 2023, oziroma do porabe sredstev.

Za uveljavitev subvencije je potrebno izpolniti in podpisati vlogo iz priloge, ki je sestavni del tega javnega poziva. Vlogo se odda neposredno pri enem od dveh izvajalcev veterinarskih storitev, na katero se je potrebno predhodno naročiti:

VETERINARSKA POSTAJA KOČEVJE, d.o.o.  

Roška cesta 4, 1330 Kočevje

01 89 31 420

veterina.kocevje@gmail.com

LESDOG VET d.o.o., Veterina za male živali

Cesta v Log 14, 1330 Kočevje

01 89 55 633

sabina.bajc@guest.arnes.si

Vloge za subvencijo je možno oddati od dneva objave tega javnega poziva do 31. 5. 2023 oziroma do porabe sredstev. Obvestilo o porabi sredstev bo občina objavila na spletni strani.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki