fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Kočevje Novice Občina

Obiskovalci destinacije Kočevsko unovčili že za več kot 263.000 EUR turističnih bonov

Po podatkih FURS je bilo v destinaciji Kočevsko, ki obsega občine Kočevje, Kostel in Osilnico, do 23. 8. 2020 unovčenih že 2.535 turističnih bonov, njihova vrednost pa je znašala 263.834,00 EUR. Pri unovčevanju turističnih bonov v Sloveniji prednjačijo obmorske in zdravilišče občine, našo destinacijo pa večinoma odkrivajo domači gostje pri katerih je Kočevsko prej veljalo za skrit in neodkriti kotiček Slovenije, ki pa ponuja bogato izbiro različnih aktivnosti.

Glede na število unovčitve po občinah je na prvem mestu Kočevje, kjer je med nastanitvami zelo priljubljen Camp Jezero Kočevsko v bližini Kočevskega jezera, sledi pa Osilnica, kjer so v neokrnjeni naravi ob gozdni reki Kolpi na voljo številni ponudniki kampiranja. Tudi v lanskem letu so med turističnimi gosti znotraj naše destinacije prevladovali slovenski gostje, ki so na Kočevskem opravili 74,5 % vseh prihodov in 76,5 % vseh nočitev.

Za letošnjo sezono smo na Kočevsko slovenske goste privabljali z usmerjeno promocijo na družbenih omrežjih, s pridružitvijo kampanji Slovenske turistične organizacije Zdaj je čas. Moja Slovenija, s pripravo atraktivnih programov izletov in doživetij ter izdajo nove krovne brošure destinacije Kočevsko.

Javni zavod za turizem in kulturo Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki